ŽO HDZ1990: Fizičko nasilje je skandalozno, institucije što prije odraditi svoj posao

LJUBUŠKI – Ukoliko se istinitima pokažu informacije, koje su se pojavile u pojedinim medijima, o fizičkom nasrtanju ministra unutarnjih poslova Županije zapadnohercegovačke na novinara jednog lokalnog portala ŽO HDZ1990 ŽZH smatra da je ministar dužan podnijeti neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka županijskog MUP-a.

Fizičko nasilje je skandalozno ponašanje i način rješavanja sukoba koji ne priliči nikome, a naročito osobama koje obnašaju odgovorne javne funkcije i zaduženi su za sigurnost građana.

U demokratskim i civiliziranim društvima ne postoji tolerancija na nasilje bilo koje vrste niti ga se nastoji zataškati i na taj način odaslati poruka o ispravnosti istoga.

Budući da je cijeli slučaj još uvijek obavijen velom tajne i nema službenih izjava zahtjevamo da institucije što prije odrade svoj posao da bi se izbjegao dojam o zataškavanju svega.

Još jedanput naglašavamo da, ukoliko se te tvrdnje pokažu točnima, zahtjavamo da ministar unutarnjih poslova ŽZH više ne obnaša povjerenu mu dužnost.

Ured za informiranje HDZ1990