ŠIROKI BRIJEG – U zadnjih godinu dana 13 obitelji, gotovo prvih susjeda Dragana Čovića iz Ljutog Doca, napustilo je ovo malo selo.

Hrvati sustavno napuštaju Hercegovinu, a odlaze i žene i djeca put Njemačke i drugih zapadnih država.

Ljuti Dolac gravitira i Širokom Brijegu i Mostaru, a svima je poznato da je ispod mostarskog blata bila jedna od najvećih hercegovačkih industrijskih zona. Čovićevi “Sokolovi” su prvo pokupovali, pa potom zatvorili SOKO, radnih mjesta nema, niti će ih biti u narednom vremenu.

Razlog tome je bezobzirna korumpirana vlast, koja samo guli i uništava gotovo sve javno, a ne vidi sebe u ministriranju hrvatskom narodu.

Iz Ljutog Doca otišli čovićevi susjedi

Tri brata Tole, dva brata Grle, Raspudić, Pušić, Andačić, Vasilj, Mustapić, Miličević, Damjanović i Čerkez, sve su to glave kuća, koje su s obiteljima otišle put zapada.

Počeo je Čović pričati o odlasku naroda, pa je preko jednih dnevnih novina objavljeno nekoliko tekstova kako u Njemačkoj nije dobro, da je puno bolje kod kuće.

Ako se ovo nastavi njegova bi kuća u Ljutom Docu mogla ostati sama, a on kada ode u mirovinu možda ne bude vidio niti jednog susjeda.

Ljubuski.net