Želite izbjeći višak kilograma, onda izbjegavajte ove napitke prije spavanje

Začarani krug nezdravih navika počinje s nezdravim napicima i prije spavanja. Ovo biste svakako trebali izbjegavati piti prije odlaska u krevet ako želite izbjeći nakupljanje neželjenih kilograma.

Nedostatak kvalitetnog noćnog sna jedan je od uzročnika dobivanja neželjeneih kilograma. Većina će odraslih ujutro prvo popiti kavu s mlijekom unoseći tako šećere i masnoće na prazan želudac. Začarani krug nezdravih navika počinje s nezdravim napicima i prije spavanja. Ovo biste svakako trebali izbjegavati piti prije odlaska u krevet ako želite izbjeći nakupljanje neželjenih kilograma.

Vino

Popiti čašu vina prije spavanja nakon dugog i napornog dana mnogima je čest izbor. No kada posegnete za drugom ili trećom čašom, vjerojatno ste već blizu točke kada će ispijena količina vina utjecati na vaš ciklus spavanja. Kliničko i eksperimentalno istraživanje o alkoholu pokazalo je da poveće količine vina mogu ometati vaš noćni san. Svaka čaša vina sadrži oko 100 kalorija te je bitno i to imati na umu ako se ne želite nadebljati.

Gazirani sokovi

Ovakvi napici nisu zdravi niti tijekom dana, a posebice su loš izbor prije odlaska na spavanje. Sadrže kafein, ali i poveće količine šećera te prazne kalorije koje neće zadovoljiti vašu glad. Ako želite izgubiti kilograme i ne nakupljati nove, gazirani sokovi trebaju biti na listu zabranjenih pića.

Vecernji.ba