Zbog zataškavanja kriminala, kaznena prijava protiv Vesne Ćavar i Kristine Nogalo

Zbog utemeljenih sumnji da su radile na zataškavanju kriminala, vezanog za instituciju MUP-a ZHŽ, točnije rad bivšeg ravnatelja Uprave policije MUP-a ZHŽ dr. Zorana Galića, protiv glavne tužiteljice Tužiteljstva ZHŽ Vesne Ćavar i postupajuće tužiteljice Kristine Nogalo, podnešena je kaznena prijava za nekoliko kazneneih djela zlouporabe ovlasti i položaja, nesavjesnog rada u službi i prikrivanja kaznenih djela, doznaje portal Ljubuski.net iz pravosudnih institucija.

Prije nekoliko godina, Tužiteljstvu ZHŽ je podnijeta kaznena prijava protiv dr. Zorana Galića, obzirom da je stekao lažnu diplomu s fakulteta FABUS, s kojom je nezakonito ostvarivao prava. Doznaje se da je tužiteljica Nogalo donijela nalog o neprovođenju istrage, a s njom je, u prikrivanju teškog kaznenog djela, sudjelovala i glavna tužiteljica Vesna Ćavar.

Lažnu diplomu dr. Zorana Galića i krivotvorenje niza dokumenata pomoću kojih je ostvarivao razna prava, naravno nezakonito, istražila je po nalogu Tužiteljstva BiH SIPA.

Također se doznaje da bi nadležne institucije mogle od strane VSTV-a zatražiti suspenziju navedenih tužiteljica za što postoji utemeljenje.

Sada je na potezu Federalno tužiteljstvo koje bi predmet trebalo ustupiti nekom drugom tužiteljstvu u F BiH, ali, kako se doznaje, u sve bi se moglo uključiti u Tužiteljstvo BiH, jer prikrivanje kriminala u ZHŽ poprima obrise organiziranog kriminala.

Ljubuski.net