FOTO: Mili Marušić

U petak, 10. travnja, održana je 15. sjednica Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke s početkom u 12 sati, a na kojoj su donesene sljedeće Zapovijedi:

1.Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste.

Za osobe koje trebaju dozvole zbogo odlaska na posao i one koji vrše opskrbu navedenih područja, propusnice će izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Ukoliko osoba pruža skrb djeci ili starijim  osobama, odnosno vrši nabavku osnovnih životnih i medicinskih potrebština za iste, dozvolu će izdavati lokalni Stožer uz davanje potpisane Izjave.

Zapovijed se primjenjuje od 5:00 sati 11. travnja 2020. godine i vrijedi do daljnjeg.

2.Zapovijeda se Upravi za inspekcijske poslove ŽZH angažiranje svih raspoloživih resursa i poduzimanje svih mjera s ciljem maskimalnog pooštravanja kontrole nad provedbom svih Zapovijedi Stožera CZ ŽZH vezanih za epidemiju korona virusa sukladno važećim propisima i nadležnostima Uprave za inspekcijske poslove.

Građani na ulicama-javnim prostorima moraju poštovani epidemiološke mjere održavanja fizičkog razmaka od minimalno 1.5 metra i obavezno nošenje maske, pamučne trake i slično.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

Stožer CZ ŽZH