FOTO: Mili Marušić

Županijski sud u Širokom Brijegu izdao je zapovjed ravnatelju policije MUP-a ZHŽ Milanu Galiću za poništenje činova nekolicini osoba dodijeljenih po odabiru ministra Zdravka Borasa, piše portal Ljubuski.net.

Vjerojatno je, kako činovi nikada ne bi bili poništeni, ali na iste su službenici Tomislav Šarić i Marko Banožić podigli tužbe i dobili sudske sporove. Ravnatelj Milan Galić se na pravomoćne sudske presude nije osvrtao, a trebao je, najmanje još prije godinu dana, a i kada su utvrđene nezakonitosti oko dodjele činova iste odmah poništiti.

Barem desetak puta je o ovom slučaju pisano na portalu, objavljeni su dokazi o krivotvorenju dokumenata, ali ministar Boras i ravnatelj Milan Galić se nisu obazirati, iako su znali za krivotvorine. Vještak grafolog je utvrdio krivotvorenje potpisa jednog člana povjerenstva, a prema vještaku riječ je o Jozi Mariću bivšem policijskom službeniku.

U policiji su svi znali za navedene kriminalne radnje, ali se nitko nije usudio pokrenuti istražni postupak, što je temeljna zadaća ministarstva kada je u pitanju kriminal bilo kojeg oblika.

MUP-u nanijeta velika novčana šteta

MUP i policija ZHŽ ne uživaju ugled u društvu, ali to čelnicima nije bitno kao ni to što je ovim kriminalom ministarstvu i županiji nanešena velika novčana šteta, koja se tek treba utvrditi.

Plaće na nezakonite činove su visoke, a uz to nakon činovanja pojedinci su raspoređeni na načelnika mjesta. Među njima je i načelnik PU Ljubuški Ivica Čuljak, miljenik Zdravka Borasa, koje, između ostalog, veže i to što oba imaju upitnu diplomu agronoma. Prvi je diplomirao na svinjama, a drugi na bilju.

Najava o poništenju uzbunila je ponovno duhove u policiji, jer je očito kako j procesuiranje kriminala u policiji neizbježno.

Ljubuski.net