Zahvaljujemo se svim članovima UZB ŽZH koji su se odazvali na mirne prosvjede održane dana 13.10.2016 godine u ŽZH. Zahvaljujemo se i našim članovima koji iz opravdanih razloga nisu bili u mogućnosti biti s nama na taj dan a dali su nam svekoliku drugu potporu. Zahvaljujemo se i pripadnicima MUP-a ŽZH koji su bili prisutni na svim mjestima okupljanja naših branitelja i koji su uvažavajući opravdane i legitimne zahtjeve naših članova zakonito i profesionalno održavali javni red i mir koji nije bio nigdje niti na koji način narušen. Zahvaljujemo se i ministrima u Vladi ŽZH, Mladenu Begiću ministru Branitelja ŽZH i Zdravku Borasu koji su održali sastanak s našim članovima iz Posušja, Širokog Brijeg i Gruda u županijskoj skupštini u Širokom Brijegu i dali svoju podršku našim zahtjevima sadržanim u Rezoluciji Branitelja kao i našim zahtjevima upućenim na adrese Vlade i Skupštine ŽZH, te Ministarstva Branitelja ŽZH.

braniteljisb13102016-4

Zahvaljujemo se i javnim portalima Ljubuski info, SirokiBrijeg.info, Dnevno.ba i Jabuka TV, političkom tjedniku 7Dnevno, te foto radnji „Zdravka“ iz Širokog Brijega koji su objektivno i nepristrasno prenosili događanja s mjesta prosvjeda u ŽZH i ispred Vlade ŽZH kako bi svekoliko pučanstvo bilo upoznato s zahtjevima istinskih Branitelja bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu. Hvala i svim drugim braniteljima i građanima koji su putem društvenih mreža davali nesebičnu podršku našim legitimnim i teško stečenim pravima Branitelja.

Hvala i vama dušmani naših duša i tijela koji koristite društvene mreže potpisujući se s nekim pseudonimima za liječenje svojih bolesnih frustracija, za blaćenje i omalovažavanje naših divnih BRANITELJA, najčasnijih sinova države BiH, koji su prolijevali svoju krv i suze za vas, za nas, za istinu i pravdu,za budućnost naše i vaše djece. Hvala vam premda nam ne zahvaljujete ni na čemu osim što nas pljujete jer nemate snage suočiti se s nama face to face iako smo vas tisuću puta pozivali da se suočimo bilo gdje i bilo kad na radiju, TV ili nekom drugom mediju, i gdje smo vam svi odreda počev od mene Vlade Marušića, Vjekoslava Dragoje i Veljka Vukojevića ostavljali svoje osobne podatke s brojevima naših mobitela ali na našu žalost a na vašu sreću to niste nikada učinili kao što to nikada nisu učinili pojedini političari ili predsjednici tih tzv. “krovnih ili temeljnih“ udruga iz rata koje smo također pozivali na suočenje. Pa stoga nek svi znaju zašto Hrvati nemaju svoje države preko 1000 godina a nemaju je ni sada zahvaljujući vama Jude Iškariotske.

braniteljisb13102016-3

Konačno, hvala i dragom Bogu koji je iz prevelike milosti prema svima a poglavito prema Braniteljima učinio da se o Rezoluciji Branitelja počne raspravljati u Parlamentu BiH na svekoliku radost istinskih Branitelja i članova njihovih obitelji a na pregolemu žalost izdajnika i uhljeba što nam svima piju krv.

Ali naš savjet za vas je da poslušate pjesmu Marka Perkovića Thompsona:

“Nebom lete šišmiši vrane al je soko za njih previsoko“, koja je skrojena upravo po vašoj mjeri,a mi ćemo svi u glas pjevati pjesmu Thompsona“ Ljubav je tajna dvaju svjetova“ jer nitko nije u tolikoj mjeri satkan od niti ljubavi kao istinski Branitelji koji iz tih niti ljubavi crpi svoju snagu bez obzira na uvrede i omalovažavanja.

Ta lijepo je zapisano u Muci Isusovoj kada je Isusu s križa u samrtnim trenucima zavapio: “Oprosti im Bože jer ne znaju što čine“. A vi zaista ne znate što činite jer da znate ne bi to činili.U knjizi Sirahovoj stoji zapisano: “Najgore što se može dogoditi je kada Branitelji umiru u oskudici i kada se umni ljudi omalovažavaju“, a vi ste upravo prekršili sve ljudske i Božje zakone udarajući na te dvije kategorije. Ali bez obzira na sve naša radost se ne može umanjiti ničim što dolazi od vas jer mi smo radosni rođeni i radosni ćemo i umrijeti,a radost nam je podario naš nebeski Otac koji nas je ucrtao u dlan svoje ruke i čuva nas kao najdragocijeniju kapljicu vode na njemu,a mi kroz život hodamo uzdignute glave sanjareći život koji recitira pjesmu o istini.

Vlado Marušić