Zahvala biračima od načelnika Gruda i Posušja

Novi-stari načelnik Gruda Ljubo Grizelj zahvalio je biračima koji su mu na proteklim lokalnim izborima dali 80-postotnu podršku i osigurali mu još jedan mandat na čelu te hercegovačke općine.

”Prezadovoljni smo rezultatima izbora, ispunili smo sve ciljeve koje smo zacrtali. Tražili smo potporu od građana da nastavimo odgovorno upravljati općinom Grude, a oni su prepoznali naš trud i honorirali nas dvotrećinskom podrškom u izborima za Općinsko vijeće te još većom podrškom u izborima za načelnika”, kazao je Grizelj u izjavi za Fenu.

Po njegovim riječima, prije četiri godine on i njegova stranka HDZ BiH postavili su sebi zadatak da svim stanovnicima Gruda, kako onima u gradu, tako i onima na selu, osiguraju bolje životne uvjete, a to će im biti glavna smjernica i u budućem razdoblju.

”Zadatak svakog općinskog načelnika jeste starati se o svakodnevnim problemima i potrebama stanovnika svojih sugrađana. Konkretno, naša je zadaća brinuti o infrastrukturi, predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju, okolišu, građevinskom zemljištu… Sve su to pitanja koja su bila u fokusu naše pozornosti u protekle četiri godine, a tako će biti i ubuduće”, istaknuo je.

Grizelj je naglasio kako su sve nabrojane tema od velikog značenja za lokalno stanovništvo, no ipak jedno od važnijih pitanja jeste tranzitni promet, s obzirom na to da kroz Grude godišnje prođe 30 000 kamiona.

”U suradnji s državnim institucijama uspjeli smo na graničnom prijelazu osigurati kvalitetne uvjete za prihvat tih kamiona. Sada nam ostaje da, također u suradnji s višim razinama vlasti, osiguramo njihov siguran prolazak kroz Grude”, kazao je Grizelj.

Dodao je kako je u tijeku izgradnja dviju prometnica, sjeverno i južno od Gruda. Posao na izgradnji južne obilaznice, koja vodi prema Ljubuškom, dobrim je dijelom završen, dok je tri kilometra duga sjeverna obilaznica u idejnoj fazi, a izgradnja te dionice trebala bi se financirati iz kredita Europske investicijske banke.

”Vjerujem kako uz stabilne gospodarske i političke prilike imamo realne šanse okončati ove projekte u razumnom roku”, zaključio je Grizelj.

branko_bago 160222016

Poštovani žitelji, drage Posušanke i Posušani,

Iskreno Vam zahvaljujem što ste izašli na izbore protekle nedjelje te tako pokazali odgovornost i brigu za budućnosti našeg Posušja.

Rezultati izbora predstavljaju zadovoljstvo, ali i obvezu da se i tijekom sljedeće četiri godine nastavi raditi na dobrobit općine i svih njenih žitelja. U tu svrhu, drage žitelji općine, pozivam i Vas, da vlastitim angažmanom u duhu zajedništva gradimo bolje Posušje, po mjeri svakog stanovnika.

Srdačno,
Branko Bago