Home Vijesti Politika Zaboravljeni Branitelji u Ljubuškom dobili novo vodstvo, kreću tužbe protiv huškača iz “Večernjaka”

Zaboravljeni Branitelji u Ljubuškom dobili novo vodstvo, kreću tužbe protiv huškača iz “Večernjaka”

0
Zaboravljeni Branitelji u Ljubuškom dobili novo vodstvo, kreću tužbe protiv huškača iz “Večernjaka”

LJUBUŠKI – Dana 24.05.2016 godine u 20,00 h u Općinskoj vijećnici u Ljubuškom je održana izvanredna skupština Udruge Zaboravljeni Branitelji-Podružnica Ljubuški za koji je predviđen dnevni red.

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno je prihvaćena pismena ostavka dosadašnjeg predsjednika Udruge Mire Akmadžića koji je ostavku sam pročitao, BiH naglasivši kako je daje zbog obiteljskih i privatnih razloga, te više nije u mogućnosti obnašati tu odgovornu funkciju. Na njegovo mjesto je izabran novi predsjednik i to Petar Ereš iz Studenaca, općina Ljubuški. I on je izabran jednoglasno.

zbblj25052016 2

Potom se za riječ javio predsjednik krovne udruge Zaboravljeni branitelji-Borci BiH Drago Grbavac, koji je nazočne upoznao s detaljima sastanka u zgradi Vlade FBiH između predstavnika Vlade FBiH i predstavnika Ministarstva branitelja FBiH, gdje su zahtjevi savjeta usvojeni a sadržani su u Rezoluciji Branitelja FBiH koju je do sada potpisalo preko 70/sedamdeset udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nazočne je izvijestio kako će savjet branitelja dana 25.05.2016 godine održati sastanak na kojem će se odrediti pregovarački tim s jasno naznačenim zahtjevima za pregovore s predstavnicima Vlade FBiH u Sarajevu predviđenom za dan 27.05.2016 godine.

Potom se za riječ javio Predsjednik Udruge Zaboravljeni Branitelji ŽZH Vlado Marušić koji je nazočne izvijestio o detaljima zabrana mirnih prosvjeda u pokretu u ŽZH, koji su PU iz sve tri općine ŽZH i grada Širokog Brijega što je potvrdio i MUP Ljubuški zabranjujući mirne prosvjede dok su u svim drugim županijama FBiH prosvjedi bili dozvoljeni.

zbblj25052016 3

Najavio je kako će udruga na nivou ŽZH pokrenuti upravni spor kod županijskog suda Široki Brijeg za poništenje navedenih rješanja jer su iste odluke protuustavne, nezakonite i suprotne svim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima. Isto tako je napomenuo kako će Udruga ZB ŽZH podići tužbu protiv Večernjeg Lista u BiH radi klevete i prikazivanja Udruge ZB kao udruge koja potiče na nasilje, nered i nemir i ŽZH i HNŽ što je narušilo ugled ove udruge.

Potom su se za riječ javila dvojica zapovjednika iz općine Ljubuški koji su iznijela svoje viđenje braniteljskih problema i dali podršku udruzi. Nakon njih za riječ se javilo nekoliko branitelja koji su dali svoje sugestije, primjedbe i prijedloge kako bi Udruga bolje funkcionirala i radila s čime se složilo rukovodstvo udruge.

Na koncu Udruga se zahvalila prisutnim članovima koji su na skupštinu došli u velikom broju što su zabilježile i kamere javnih medija općina Ljubuški.

Udruga Zaboravljeni Branitelji – Podružnica Ljubuški