“Evidentirane su četiri prometne nezgode, od toga jedna s većom materijalnom štetom i tri s manjom materijalnom štetom u kojima je jedna osoba zadobila tjelesne povred” – stoji u izjavi MUP-a ŽZH za dan 22. veljače 2018.godine. Operativni centar civilne zaštite ŽZH je u svom dnevnom izvješću naveo kako se prometna nesreća dogodila u četvrtak u 15.25 sati u Ulici Stjepana Radića u Širokom Brijegu.

Naime, ta jedna osoba koja je zadobila povrede je 9-godišnji učenik ”Mala škola” u širokobriješkom naselju Oklaji u čijoj se blizini i dogodila ova nesreća nakon završetka nastave. A kojoj su svjedočili brojni učenici kao i učitelji.

Ovaj školarac je nakon pretrpljenih ozljeda, kako kažu lakših, hospitalirizan u SKB Mostar.

“Pošto živim u blizini Male škole, svjedok sam itekako opasnih vožnji koji mogu ugroziti bilo čiji život ne samo život djece. Prometna nesreća svakome se može dogoditi, ali želim samo skrenuti pozornost nadležima kako se ovom dionicom puta juri kao na autocesti, i kako bi se spriječila bilo kakva moguća gora nezgoda, mislim da je sramota da 2 godine nakon asfaltiranja ceste i postavljanja ovih znakova, ležećih policajaca i dalje nema… ” – govori za portal SirokiBrijeg.info mještanin ovog širokobriješkog naselja.

Istina, sama prometnica je i te kako pogodna za stisnuti papučicu gasa. Što smo i sami svjedočili od nekoliko ne savjesnih vozača koji se uopće ne zamaraju prometnim znakovima kako se u blizini nalazi škola, kao ni ograničenje brzine od 30 km/h koja je na prometnici iscrtana, kao ni treptećim znakom iznad prometnice koji upozorava na pješački prijelaz, a usput se tu u blizini nalazi i znak kako postoje “ležeći policajci”, a nigdje na vidiku policajca, kamoli ležećih!

Možda postavljanje “ležećih” nije prepreka za “bolide”, ali policija bi zasigurno dobro došla da obavi malo edukacije nad pojedinim vozačima, bar pred prometnicama školskih ustanova.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info