Jutro je 25.04.2017 godine. Zaboravljeni Branitelji s područja općine Grude, i Grada Širokog Brijega se skupljaju ispred zgrade Eroneta u Grudama,dok se čeka kolona automobila sa našim članovima iz općine Posušje kojih je preko 100. Zaboravljeni Branitelji su odlučni u namjeri blokirati granični prijelaz u Gorici, zbog opstrukcije vladajućih stranaka u FbiH (SDA, HDZ BiH i SBB) za uvrštavanjem Rezolucije Branitelja kao točku dnevnog reda Zastupničkog doma Parlamenta FBiH od 11.04.2017 godine ali i zbog neplaniranja uvrštavanja iste u zasjedanje tog doma od 25.04. i 26.04.2017 godine.

Koja koincidencija koja se može samo shvatiti kao znak ispisan Božjom rukom jer su Zaboravljeni Branitelji i 25.04.2016 godine ispred Vlade FBiH u Sarajevu na snijegu u proljeće zajedno sa demobiliziranim Braniteljima iz komponente Armije BiH blokirali Vladu FBiH tražeći usvajanje Rezolucije Branitelja,gdje su svi Branitelji disali kao jedan i gdje se u srcima tih Branitelja opet kao za vrijeme rata javila odlučnost i vjera u pobjedu istine nad nepravdom. I tada kao i danas izvojevana je veličanstvena pobjeda,jer rezultati pobjede se vide tek u njenim plodovima a plodovi se vide,a o tim plodovima ću u kasnijem dijelu teksta.

Konačno ispred zgrade Eroneta se zaustavlja kolona vozila zaboravljenih Branitelja iz Posušja sa hrvatskim trobojnicama, koja nakon kraćeg zadržavanja kreće prema svom odredištu. U Gorici se skupila veća skupina zaboravljenih Branitelja kojoj su se pridružili pridošli Zaboravljeni Branitelji koji disciplinirano slušaju instrukcije svog rukovodstva. Mediji su zauzeli svoje položaje i već se snimaju slike koje će obići svijet. Negdje oko 10,30 minuta Zaboravljeni Branitelji su blokirali prometnicu kod graničnog prijelaza Vinjani Donji.

Cijeli dan mediji iz FBiH snimaju izjave Branitelja. Ispred Parlamenta FBiH u Sarajevu se skupila veća skupina demobiliziranih Branitelja koji su čekali epilog uvrštavanja Rezolucije Branitelja kao točku dnevnog reda na sjednicu Zastupničkog doma gdje je konačno javljeno kako je Rezoluciju Branitelja kao točku dnevnog reda zastupničkog doma zatražio Boro Krišto ispred HDZ 1990,dok su to podržali predstavnici SDP,DF,i BPS,dok su protiv,odnosno suzdržani bili predstavnici vladajuće koalicije SDA,HDZ BiH i SBB. Predstavnici zaboravljenih Branitelja su cijeli dan bili u telefonskoj vezi sa predstavnicima demobiliziranih Branitelja ispred Parlamenta FBiH i na drugim graničnim prijelazima gdje su izvršene blokade,i svi su bili odlučni ustrajati u svojim zahtjevima ne ugrožavajući ničije živote.

Kada je konačno priopćeno kako Rezolucija Branitelja nije uvrštena kao točka dnevnog reda u sjednicu Zastupničkog doma do zaboravljenih Branitelja je došla informacija kako se kolone specijalne policije kreću prema graničnim prijelazima Bijača i Gorica gdje su zaboravljeni Branitelji blokirali granice. Predstavnici zaboravljenih Branitelja su pozvali svoje članove da ostanu pribrani jer su oni Branitelji i nitko nije iznad njih osim milosrdnog i svemogućeg Boga i da ostanu na svojim položajima. Informacije su stizale kako pripadnici policije najprije na pristojnu udaljenost udaljuju predstavnike medija jer nije zgodno da ide slika u svijet kako policija ide na Branitelje najčasnije sinove države BiH. Specijalna policija je primijenila isti recept i na Bijači i u Gorici. U isto vrijeme kordoni specijalne policije su krenuli prema Zaboravljenim Braniteljima. Prema informacijama sa Bijače na naše zaboravljene Branitelje je krenulo preko 100 pripadnika specijalne policije dok je na zaboravljene Branitelje u Gorici krenulo kojih 40 pripadnika iz pravca Imotskog prema Grudama,dok se s druge strane Branitelja parkiralo vozilo hitne pomoći jer je netko očekivao krv ali je uz Božju pomoć nije dočekao.

Kada se taj kordon specijalne policije primakao do „linije razgraničenja“koju su obilježili zaboravljeni Branitelji,zapovjednik uniformirane policije je pozvao Branitelje da se u roku od 5/pet minuta sklon s prometnice i omoguće nesmetano prometovanje vozila jer su prekršili nekoliko zakona od kojih je izdvojio Zakon o narušavanju javnog reda i mira, Zakon o sigurnosti prometa na cestama kao i Zakon o javnom okupljanju. Ispred Zaboravljenih Branitelja je izišao Vlado Marušić predsjednik UZB ŽZH i rekao policiji kako Branitelji ne žele prolijevati krv ničiju jer su to sve naši sinovi za koje su Branitelji prolijevali krv,te kako je ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras na jednom sastanku u Vladi ŽZH na kojemu je bilo preko 60 zaboravljenih Branitelja a na kojem je bio prisutan i ministar Branitelja ŽZH Mladen Begić izjavio kako on nikada dok je ministar MUP-a poslati policiju na Branitelje jer je i sam Branitelj u suprotnom ako bude primoran na to kako će odnijeti ostavku,iako je u nekoliko navrata dobivao sugestije da pošalje specijalce na Zaboravljene Branitelje kada su u nekoliko prethodnih slučajeva to učinili.

DOKAZI: Izjava ministra Borasa sa sastanka u Vladi ŽZH,

Poštovani Branitelji!

Ja dolje potpisani Vlado Marušić sam u svojim priopćenjima izvještavao cjelokupnu javnost o svim događanjima vezanim za Rezoluciju Branitelja,zaboravljene Branitelje i blokade graničnih prijelaza. Ministra Zdravka Borasa sam branio u svom priopćenju kada je izjavio kako neće nikada poslati policiju na Branitelje jer je to pred svim zaboravljenim Braniteljima u Vladi ŽZH to izjavio zbog čega sam dobio kritike od pojedinih portala koji su mi sugerirali kako isti laže,no ja sam u tom trenutku rekao istinu,odnosno riječi koje je on javno pred svima nama izrekao. Isto tako ovaj ću put reći istinu kako je isti dao nalog da specijalna policija krene na Zaboravljene Branitelje,jer i pticama na grani je jasno kako nitko bez njegova odobrenja nije mogao poslati specijalnu policiju na Zaboravljene Branitelje, pa neka sada opet javnost prosudi tko govori istinu a tko laže.

24.04.2017 godine Dragan Čović se nije pojavio u Ljubuškom jer ga je čekala „elementarna nepogoda“u obliku zaboravljenih Branitelja. Dragan Čović i njegovi 12 „jadnika“pijunčića iz zastupničkog doma Parlamenta FBiH nije predložilo i uvrstilo Rezoluciju Branitelja u Zastupnički dom niti 11.04.2017 godine kao niti 25.i 26.04.2017 godine,dapače glasovali su protiv nje čime su se razgolitili do temelja.

Imajući u vidu kako Zaboravljeni Branitelji propagiraju i govore istinu na svakom koraku ovim putem ćemo objaviti opet imena zastupnika zastupničkog Doma Parlamenta FBiH iz stranke HDZ BiH,koji žive s nama,u našim sredinama,sjede u istim crkvama,idu na iste sahrane,vjenčanja,kao i mi,sjede u istim kafićima kao i mi a oni su:

1.Jozo Bagarić,
2.Marin Barbarić,
3.Boris Barun,
4.Mladen Bošković,
5.Slavica Josipović,
6.Darijana Katić,
7.Dario Knezović,
8.Radoslav Luburić,
9.Boris Marjanović,
10.Ivan Musa,
11.Oliver Radoš,
12.Blaž Župarić.

Kada se k njima pridodaju članovi Vijeća Branitelja pri HNS koji također nemaju dobro mišljenje o Rezoluciji Branitelja i zaboravljenim Braniteljima, te pojedini predstavnici ŽZH,općina ŽZH i Grada Širokog Brijega, te predstavnici te stranke u Domu Naroda,lijevo-desno u mnogim drugim grupacijama i asocijacijama koje pokriva HDZ BiH rješenje je jednostavno i za slanje specijalaca na Branitelje i za sva druga rješenja.

Postavlja se također pitanje gdje su ratni zapovjednici vojske zaboravljenih Branitelja koji su se jučer okupili na graničnim prijelazima da zajedno sa svojim subraniteljima prosvjeduj protiv nepravde ili pak nepravdu isti ne poznaju jer su pravedno zbrinuti?Gdje su predstavnici naše svete Katoličke crkve da se priključe Zaboravljenim Braniteljima i izmole s njima koji Očenaš i 24.04.2017 godine ispred Općine Ljubuški kada su palili svijeće i polagali vijenac svojim poginulim subraniteljima i 25.04.2017 godine na graničnim prijelazima?Da nisu kojim slučajem i naši crkveni predstavnici „pravedno“ zbrinuti?

Gdje su načelnici općina Grude,Posušje,Ljubuški i Grada Širokog Brijega da dođu i daju svoju podršku zaboravljenim Braniteljima?Gdje su predsjednici tih „afirmativnih,reprezentativnih ili temeljnih i krovnih“udruga da dođu i iskažu svoju solidarnost sa zaboravljenim Braniteljima ili pak isti s njima ne mogu biti solidarni jer tu riječ ne poznaju,a svi znaju kako su predstavnici tih udruga već davno zbrinuti?Konačno da nisu zahtjevi Zaboravljenih Branitelja,nerazumni,imaginarni,nerealni i nezakoniti? Nepošteni? Da kojim slučajem Zaboravljeni Branitelji nisu u nekoj vrsti sna iz kojeg se ne bude pa sanjaju ovo:

Žele izraditi jedinstven registar Branitelja i odvojiti borbeni od neborbenog sektora. Odvojiti kukolj od žita jer kukolj se od rata namnožio i duši to zlatno žito zbog čega mnogi ostaju gladni i sreću traže u drugim državama. Zbog čega se mnogi Branitelji ubiše,a ovi koji su zauzeli njihova mjesta se naslađuju s njima pišući po portalima bljuvotine skrivajući se iza lažnih pseudonima a nikada se s njima ne smiju suočiti.

-Žele izraditi Zakon o Braniteljskom dodatku kao jedan vid simbolike koji ništa značajno neće poboljšati njihov materijalni položaj već im dati zadovoljštinu za grijehe koje su ovi potonji potpomognuti HDZ BiH učinili svim Braniteljima i svim ljudima dobre volje.

Ako je to san u kojemu sanjajuu Zaboravljeni Branitelji,Bože ne dozvoli da se iz njega ikada probudimo jer nam je tako lijepo u tom snu,jer je on san u kojemu smo ponovno kao Branitelji svi zajedno združeni i jedinstveni u borbi protiv istog agresora,sam što se agresor u ovom trenutku zove HDZ BiH.

Jučer je na graničnim prijelazima Gorica i Bijača pobijedila po tko zna koji put Božja istina koja laž razgolićuje iz njenih haljina u svoj svojoj potpunosti. Jučer su mnoge oči konačno progledale kao i u Ljubuškom dan prije. Mnoge su majke osjetile mir u svojim utrobama jer su im Zaboravljeni Branitelji vratili taj mir. A svi oni gore pobrojani suradnici stranke HDZ BiH neka snivaju svoje sne jer neće imati mirne sne. Nikada nitko ispred zaboravljenih Branitelja najčasnijih sinova neće pozivati ni na kakvo nasilje već samo ukazivanje na istinu. A istina je voda duboka.

Na koncu poradi istine i cjelokupne javnosti o završnom činu u Gorici jučer kada sam se obratio pripadnicima specijalne policije evo priopćenja:

Mnogi su jučer očekivali kako će se ispuniti sotonski naum „zna se koga“ kojim će specijalna policija poći i udariti na zaboravljene Branitelje a zaboravljeni Branitelji će odgovoriti i u kojem slučaju bi začetnik tog sotonskog plana bio pobjednik jer i u slučaju da je specijalna policija“izmarisala“zaboravljene Branitelje taj bi bio zadovoljan,a ukolik bi Zaboravljeni Branitelji „izmarisali“specijalce opet bi taj bio zadovoljan i govorio kako je to skupina kriminalaca koji su udarili na temelje demokratske države.

Poštovani Branitelji i cjelokupna javnosti!

Ja sam izišao ispred Zaboravljenih Branitelja i stao ispred specijalne policije zbog slijedećih razloga:

Želio sam spasiti živote te nedužne dječice ispod pancirnih odijela i zaštitnih kaciga jer je bio veliki nesrazmjer u broju pripadnika specijalne policije i Zaboravljenih Branitelja jer je omjer bio 40 policajaca a Zaboravljenih Branitelja oko 350-400. Ukoliko bi došlo do sukoba ja sam vidio u očima svojih Zaboravljenih Branitelja odlučnost kojom se oni ne bi zaustavili samo na „marisanju“već i gore,a ukoliko bi netko od prisutnih s bilo koje strane povukao oružje svi specijalci bi bili mrtvi i neka to javnost zna.

Sotonski naum kreatora zla se jučer u Gorici i na Bijači nije ispunio jer sam ja bio u stalnoj konekciji sa našim ljudima i na Bijači koji su poslušali sugestije koje su dobili.

Isto tako poštovani Branitelji i javnosti dužan sam Vam reći kako me je u jednom trenutku mog obraćanja specijalnoj policiji neka nevidljiva ruka sile gurnula tik pred njih jer sam ih želio pogledati u oči. Želio sam vidjeti u njihovim očima žele li oni biti sudionici masakra za koji ne bi bili nimalo krivi i vjerujte mi u većini tih očiju vidio sam ne strah već odobravanje za moje riječi.Za istinu i pravdu.

Doći će vrijeme kada ćemo svi biti na istoj strani poštovani Branitelji a oni koji nas guraju o ovakve vrste zala za koje nisu krivi ni Zaboravljeni Branitelji a ni policija.Za ovakve vrste zala krivi su kreatori zla koji nas vode od rata na ovamo. Međutim konačno su maske pale i sada će svatko moći gledati drugim očima za što smo dobili potvrdu jučer na licu mjesta X tisuće drugih očiju koje će gledati našim očima. Naša borba za ostvarivanje naših prava sadržanih u Rezoluciji Branitelja se nastavlja jer počelo je počelo….

Vlado Marušić, predsjednik UZB ŽZH