VIDEO: Zbog nebrige vlasti izgubljeno 3,6 km treće trake Kočerin-Vranić

Na 38. Sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega nositeljica liste HDZ-a 1990. za GV Antonija Banožić je postavila više pitanje o stanju komunalne infrastrukure na području Širokog Brijega. Prvo pitanje je bilo kada će se asfaltirati Vinkovačka ulica na Puringaju koja se spaja s Ulicom Herceg Stjepana? Odgovor šefa Odjela za gospodarstvo Širokog Brijega Predraga Naletilića je da budući da je ta ulica dio Gradskog urbanističkog plana sigurno će biti na listi prioriteta, ali i da je potrebna suradnja mjesne zajednice i građana koji žive u toj ulici kako bi se projekt realizirao.

Iduće pitanje koje je postavila vijećnica Banožić je bilo što je sa izgradnjom treće trake Kočerin-Vranić? Odgovor je bio da se većim dijelom ovaj projekt realizira na području Širokog Brijega. Kako je istakao šef Odjela za gospodarstvo Predrag Naletilić po pitanju proširenja ove ceste događaju se naknadni radovi zbog pojave odrona ili slično, ne zna ni on sam, i zato će radovi biti prolongirani ne zna se dokada. Stvarna istina je da se izgradnja trećeg traka trebala raditi u dužini od 4,8 km od Kočerina do Vranića, ali zbog toga što Grad Široki Brijeg nije završio eksproprijaciju zemljišta odustalo se od planiranog projekta i gradi se tek traka od Vranića prema Širokom Brijegu u dužini 1.2 km.

Naredno pitanje vijećnice Banožić je bilo kada će se izgraditi prometnica Trn-Belušine-Mokro? Naime, sukladno Strategiji razvitka Grada odnosno planu provedbe strateških projekata u ovaj projekt je iz gradskog proračuna trebalo biti uloženo najmanje 100.000 KM. Od Predraga Naletilića smo doznali da se od tog projekta odustalo na štetu svih građana Širokog Brijega, posebice onih koji žive u užem dijelu navedenih dionica. Detalje rasprave pogledajte u prilogu.

SirokiBrijeg.info