Svečana akademija povodom 25. obljetnice oslobođenja Kupresa, prekinuta je tijekom govora generala Stanka Baje Sopte. Oštre i istinite riječi kontroverznom šefu HDZ-a BiH Draganu Čoviću i njegovim “satelitima” uputio je ratni zapovjednik specijalne policije iz Livna i ratni vojni invalid iz Domovinskog rata Vladislav Berić.

“Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića su se sva uhljebila! Gdje su moja djeca?! Ušao sam prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom… Ranjen sam. Koga hvališ?! Ja sam ranjen i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović, koji ne daju mome djetetu živjeti,” poručio je Vladislav Berić, jedan od ratnih zapovjednika specijalaca iz Livna i invalid Domovinskog rata, otac teško bolesnog djeteta, doznaje Bujica.

“Ja sam ušao ovdje u Kupres, ja znam tko je ušao,” nastavio je naš junak i podsjetio: “S lijeve strane Kupreških vrata sam ušao ja, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima.”

Dragana Čovića, naravno, nije bilo među hrvatskim braniteljima koji su oslobodili Kupres. Nije ga bilo ni među onima koji su oslobodili Drvar, ali je zato dopustio Vučićevo orgijanje u Drvaru na Dan oslobođenja… Isto tako, nismo imali prilike čuti Čovića kako diže glas protiv Milorada Dodika, koji sprema ponovno rušenje kuća Hrvata u posavskim općinama Modriča, Garevac, Donji Kladari i Čardak, koje su naši ljudi nakon ratnih razaranja sami obnovili, a sada baš tamo tzv. RS želi graditi autoput prema Beogradu…

Vjerom u bolje sutra, nadamo se kako je došao kraj ratnim profiterima jer se ovako više ne može!.

Pogledajte i poslušajte što je sve Čoviću izgovorio branitelj i gospodin Vladislav Berić, koji je prekinuo govor generala Stanka Baje Sopte koji nije imao hrabrosti to reći osim biti ulizica Dragana Čovića, Borjane Krišto i ostalih profitera koji su rastrali sve oko sebe i izdali svoj narod i svoje branitelje…

prekid u kupresu

SirokiBrijeg.info