VIDEO: Trovaču pasa iz Gruda prijeti zatvorska kazna!

GRUDE – Kažu kako je pas najbolji čovjekov prijatelj, no ima i onih koji tako ne misle. Pas zvani Bak je mješanac labradora i sumnja se da je u četiri dana otrovan dva puta. Na sreću preživio je. No, drugi pas Šoni mješanac terijera nije preživio. Razočarana vlasnica ovih pasa Žana Alpeza iz Ledinca kraj Gruda govori nam kako ne može shvatiti ovakve ljudske postupke jer otrov u komadićima mesa nije opasnost samo za životinje nego i za ljude.

Ovo nije prvi put da psi u vlasništvu obitelji Alpeza pokazuju simptome trovanja. Prije 5 godina isto se dogodilo s njihova dva psa, od kojih je jedan preživio, a drugi uginuo. Obitelj Alpeza u svojoj kući u trenutačno ima 8 pasa za koje se srkbi.

Nadležne institucije istražuju ovaj predmet jer je mučenje i ubijanje životinja u BiH kazneno djelo. Regulirano je članom 318 Kaznenog zakona Federacije BiH. Nalaz iz veterinarske stanice Mostar govori kako se sumnja na trovanje jer su psi imali sve simptome trovanja. U tom slučaju, ako se dokaže, počinitelj bi mogao odgovarati novčano ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

NasaTV.ba