Iako je 5. sjednica Skupštine ŽZH trebala biti održana u ponedjeljak 18. ožujka, ista je taj dan odgođena, i prebačena za petak 22.ožujka, zbog kako je rečeno nekih “usuglašavanja materijala”, jer nisu vjerovatno očekivali “rešetanje” od pojedinih koji su bili spremni to u ponedjeljak odraditi, ali danas tih “oporbenjaka” nije bilo jer imaju važnijih stvari od sjedenja u tim stolicama!

No, vratimo se mi na prvi video koji vam donosimo. A to je “natezanja” između Zvonke Jurišića, zastupnika HSP BiH i Tonija Kraljevića HDZ BiH, ministra financija ŽZH tko je koliko dužan, tko je što podmirivao, neke stvari regulirao, kako nekima matematika ide ili ne ide…

Zastupniku Zvonki Jurišiću bio je nejasan trenutni minus u kojem se nalazi Županija, koje su stvarne kreditne obaveze, na što se potrošilo 40 milijuna KM prilikom vraćanja dugova, a dok on ima sasvim drugu računicu kako je vraćeno oko 15 milijuna KM u zadnje tri godine. Također dotakao se i negativnog revizorskog izvješća financija u ŽZH iz 2017. godine, a dok iz 2018.g. još nema nikakvih podataka a prošao je prvi dan proljeća!

Ministar financija Toni Kraljević na počeku svog od/govora kazao kako mu je drago što g.Jurišić redovno čita revizorska izvješća i toliko se brine oko županijskog proračuna, ali da mu matematika ne ide baš najbolje te će mu detaljnije odgovoriti i obrazložiti sve pismenim putem. Navedeni dug od 15 milijuna KM koje je spomenuo Jurišuć, Kraljević je odgovorio kako dug nije samo vraćanje kredita koje je on naslijedio od prethodnih vlada uključujući i Jurišićevu iz 2006. – 2010.g.

Uostalom, poslušajte i sami što o financija, dugovima, kreditima kažu dva “matematičara” Zvonko Jurišić i Toni Kraljević:

U idućem nastavku donosimo video u kojem zastupnik HDZ-a BiH Zdravko Bešlić traži preispitivanju koeficijenta preraspodjele PDV-a u FBiH i kako je zabrinut što “autobusima” dovoze federalne inspektore rada na područje ŽZH bez znanja županijske inspekcije i provode “torturu” nad građanima, a tu istu “torturu” mogu provoditi i naši inspektori tako da ovi iz federalci nisu potrebni.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Priopćenje s 5. sjednice Skupštine ŽZH