VIDEO: Široki Brijeg traži izvođača za izgradnju pročistača otpadnih voda

Grad Široki Brijeg u utorak je započeo provođenje postupka po međunarodnom natječaju za odabir najpovoljnijeg ponuđača za projektiranje i izgradnju pročistača otpadnih voda. Potrebna sredstva u iznosu nešto višem od dva milijuna eura već su dijelom osigurana iz kreditnih sredstava. Radovi bi trebali započeti na proljeće iduće godine.

Ovo je jedan od tri najveća projekta u Širokom Brijegu koja su planirana u idućem razdoblju. U idućoj godini nastavlja se izgradnja gradskog sanitarnog čvora, a planirana je i realizacija projekata nove srednje škole kojom bi se sadašnja gimnazija odvojila od strukovne škole.

U planu je nastavak radova na vodoopskrbnoj mreži po svim mjesnim zajednicama Širokog Brijega, a otvaranjem predpristupnih fondova stvorili bi se preduvjeti za korištenje više europskog novca.

Gradonačelnik Miro Kraljević navodi kako grad ima potencijala i za nešto manje projekte koji su također važni za lokalnu zajednicu. Ističe i dobru suradnju s lokalnim gospodarstvenicima koja bi rezultirala novim radnim mjestima.

Naša Tv