GRUDE – Ovog je utorka u gradskom kinu održan izvanredni sastanak podružnice Udruge “Zaboravljeni branitelji” općine Grude, na kojoj je nazočilo oko 70-ak članova.

Prvih sat vremena biralo se novo vodstvo iz razloga što dosadašnjo nije dalo nikakve rezultate kroz protekle dvije godine njihovog postojanja. Bilo je burno do te mjere da su počele frcati iskre među određenim osobama jer su se u dvorani navodno pojavile osobe koje su izgleda došle provocirati i napraviti pomutnju među ovim časnim ljudima i braniteljima, ali na sreću nisu u tome uspjeli jer im nisu dozvolili ponašanje nalik nekim minulim vremenima, te su ih ubrzo utišali, pa se moglo pristupiti demokratskom biranju novog vodstva. Ssvi nazočni imali su pravo predložiti svoga kandidata koji će ih ponosno predstavljati i zastupati.

braniteljg170516_4

Nakon izbora novog vodstva Udruge “Zaboravljeni branitelji” podružnice općine Grude, svim nazočnima se obratio Drago Grbavac, predsjednik Udruge, koji je između ostaloga kazao kako su njihovim predstavnicima nuđeni novci i ostale pogodnosti od političkih čelnika kako bi izdali svoje suborce. Najavio je i moguće punktove na području ŽZH gdje će se održati mirni prosvjedi, prozvao je policiju ŽZH kojoj je vjerojatno po naređenju određenih političkih struktura dato naređenje da spriječe ovo demokratsko okupljanje svojim sugrađanima da iskažu nezadovoljstvo i ukažu na nepravdu koja tišti sve građane ove države osim onih lažnih branitelja, njihovih zapovjednika, doktora i političkih stranaka koji su upisivali lažne branitelje u registar i time nanijeli nesagledive posljedice pravim i istinskim braniteljima koji su dali svoje najbolje godine života za nešto što sada baca sve te ljude na koljena i ponižava dostojanstvo ne samo njih nego i njihovih obitelji.

braniteljg170516_0

Ne možemo tekstom napisati sve što je kazano, pa preporučujemo da pogledate ponuđeni video prilog i puno toga će vam biti jasnije:

U drugom dijelu video priloga predsjednik Udruge “Zaboravljeni branitelji ŽZH” Vlado Marušić govori kako su prosvjedi najavljeni na vrijeme, te kako se tijekom jučerašnjeg dana razgovaralo s čelnim ljudima policijskih postaja koji su odobrili ova okupljanja, ali nakon što su otišli iz policijskih uprava na kućne adrese pojedinih predstavnika dolazi dopis kako su prosvjedi zabranjenji i kako sve upućuje na to da postojeća policija nije u interesu naroda nego političkih struktura kao ona za vrijeme bivše Jugoslavije, pa čak i gora, koja je sposobna “zabiti nož u leđa” svojim sugrađanima samo kako bi podilazili pojedincima, a čije je to “maslo” Z(J)NA SE!

Što na kraju reći, nego žalosno i tužno kako se postavila policija koja je u rukama kriminalaca i protiv kojih se vode brojni procesi, a koji dan danas sjede na čelnim funkcijma MUP-a ŽZH, i štite lažne branitelje i političke prevarante, dok ti obični policajci već nekoliko godina muku muče s problemima oko ne ispunjavanja i uplata mirovinskih i zdravstvenih davanja prema njima, ne isplate dodataka za noćni rad, hodaju u odjeći i obući koju je teško pronaći i u kineskim trgovinama na rasprodaji, oružje koje posjeduju nisu u stanju koristiti jer nisu obučeni za takvo nešto i jedino što s njim mogu napraviti je samo sebe slučajno ozlijediti, a da ne govorimo o osiguranju mirnih prosvjeda.

Ti isti policajci iz Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda shvatit će uskoro kako su svi oni u istim problemima, dok banda politička samo sebi grabi i njih kao obične ljude uopće i ne primjećuje nego ih tjera da upadaju kao policajci u kriminal uzimajući mito kako bi zaštitili nekoga i sve više padaju na dno, pa narod gubi povjerenje u njih iako ih narod plaća.

Poželjet će da uskoro netko stane u njihovu obranu kako bi se izborili za ono što su zaslužili jer njihove nadređene “seronje” ih tlače i uništavaju. Shvatit će kako više neće imati kome se obratiti jer su i sami dio kriminalne hobotnice koja je ovaj narod dovela na rub svojim potezima, a ti isti policajci koji su tu da štite svoj narod prodali su se za nečije privatne interese.

I na kraju za sve građane naše županije, policajce, doktore, učitelje, nezaposlene… ako niste znali – Dobro došli u Komunističku republiku Zapadna Hercegovina ili dođite sutra na navedene punktove te dajte podršku mirnim prosvjedima i RECITE DOSTA, svim kriminalcima koji ovaj pošteni narod uništiše i raseliše samo radi svojih privatnih interesa. A ako ne želite, ostanite potlačeni u narednim godima, šutite i trpite.

Punktovi koji su naznačeni u prosvjedima za četvrtak 19.05.2016. od 12.oo sati;

Granični prijelazi Bijača, Crveni Grm i Orahovlje u općini Ljubuški,
Granični prijelaz Vinjani Donji – Općina Grude,
Granični prijelaz Vinjani Gornji – Općina Posušje,
Zgrada Vlade ŽZH – Široki Brijeg,
Polog, mjesto zaustavljanja tenkova JNA,
Zgrada HDZ-a u Mostaru.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Ovo se ne tiče samo Udruge “Zaboravljeni branitelja”, ovo se tiče sviju nas i kakvu budućnost želimo, ili se možda bolje vratiti u komunistička vremena. Razmislite! Četvrtak, 19.05.2016. od 12.oo sati.