POSUŠJE – Dogodilo se ono što što je se davno trebalo dogoditi, ali kako kaže jedno “kupoprodajno školsko udruženje” – Nikad nije kasno!

Naime, kada nisu u stanju stariji suprotstaviti se korumpiranosti i samovolji pojedinaca onda je vrijeme da mladi preuzmu “uzde u svoje ruke” i “konje” izvedu na pravi put dok kočija još se nije strovalila u ponor iz kojeg će biti teško izaći.

Mito i korupcija sastavni su dio našega svakodnevnog života, a prvenstveno tome zaslužni smo najviše sami mi što sve to dozvoljavamo. No ima nas koji pokušavamo skretati pozornost kako to ne treba biti niti je to sastavni dio našega ovozemaljskog života.

Ovog petka to su pokazali učenici Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja koji su uvidjeli kuda ovo društvo vodi u čemu su im se pridružili učenici strukovne škole i na taj način iskazali svoje protivljenje ovakvom sustavu školovanja.

Iako sam osobno imao puno toga reći preko ovog teksta, to ću ovog puta prepustiti našim novim generacijama koje ćete vidjeti u priloženom video prilogu, pozivamo ovom prilikom sve učenike sviju škola na području ŽZH da im se pridruže i uz punu podršku od portala SirokiBrijeg.info, a vjerujemo i od ostalih portala i medija koji nisu u službi političara da ne posustanete u “izvlačenju nas iz govana” što su nam priuštili pohlepni pojedinci i predstavnici vlasti.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info