VIDEO: Pljesak iz Širokog Brijega za liječnike, vatrogasce, policajce i brz oporavak naših Širokobriježana

Od kada je od nedjelje 22. ožujka na području ŽZH uveden policijski sat od 18 do 5 sati, većina je uistinu shvatila to ozbiljno i pridržavaju se te zapovijedi.

Osim što ovih dana koronavirus COVID-19 prijeti mnogima i tako utjerala ljudima neku vrstu straha, tog dana dogodila se jedna tragedija u jutarnjim satima kada je Grad Zagreb pogodio snažan potres koji je mnoge ostavio bez krova nad glavom ili uništio njihove domove. Mnogi su se brzo solidarizirali i svatko je svakome pomagao kako je umio u tom trenutku, pokazavši time kako je ljudskost nešto što može ukloniti svaki strah i pokazati da će svijet nastaviti i dalje funkcionirati, ali s nadom na bolje!

Svaka vrsta potpore puno je značila tim ljudima, kao i onima koji se u ovim trenucima bore protiv ove pandemije koja nas je zahvatila. A to su isključivo liječnici, vatrogasci, policajci i brojni humanitarci koji neumorno ovih dana pomažu svim potrebitima kako bi im se bar malo olakšali ovi trenuci. Brojni gradovi, općine i sela dali su svoj dio doprinosa tako da su točno u 20 sati izašli na svoje balkone i prozore, te gromoglasnim pljeskom svim tim ljudima dali podršku i znak da misle na njih.

U međuvremenu od nedjelje, evo do četvrtka u Širokom Brijegu je zabilježene sedam zaraženih ovim virusom, od čega je šest iz jedne obitelji.

Već četvrtu večer, mještani širokobriješkog naselja Zorićevina izašli su na svoje prozore i balkone i pljesak svima njima “s prve crte” zapljeskali i uputili podršku kao i svojim sugrađanima za brz oporavak i svim ostalima koji se u ovom trenutku bore protiv ovog virusa.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info