FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Nešto iz 23 sata u četvrtak večer, uočeno je kako gori glomazni otpada iza Prve osnovne škole u Širokom Brijegu, točno ispod crkve Uznesenja BDM na Brijegu.

S obzirom kako iz Uprave grada Širokog Brijega ovih dana mi znaju reći, “Mili daj nešto pozitivno i motivacijski napiši, jer ipak je Dan grada pa da ne bude sve tako crno”, eto ovaj tekst ćemo napraviti pozitivno i motivacijski.

Glomazni otpad koji se nalazi iza Prve osnovne škole u Klancu odmah do rijeke Ugrovače, a koji dotravaju kamioni i vozači iz Širokog Brijega i tako talože na jednu hrpu kako ne bi bilo razbacano svugdje po području grada, napokon je netko odlučilo spaliti kako bi mogle nove ture doći, i da ne zauzima prostor.

Na žalost, nije sve uspjelo izgoriti jer vatrogasci iz Širokog Brijega su dosta brzi bili što se tiče intervencije i gašenja, tako da je ostalo još puno neizgorenih prozora, automobilskih guma, kanti potrošenih lakova i još puno glomaznog kućnog i građevinskog otpada koji je krasio tok rijeke Ugrovače koja još nije protekla i sa sobom ponijela sve to nizvodno.

Prekrasna boja gustog crnog dima koji je sa sobom nosimo tako lijep miris po ovoj sparnoj noći, a koji se riječima ne može opisati, nije bio dugotrajan jer vatrogasci su to sve morali pokvariti sa gašenjem!

Kome smeta otpad kojeg naši sugrađani ljudi izbacuju nakon građevinskih radova i to što ga zapale da svi njihovi sugrađani uživaju u mirisu svega toga dok izgara i zove vatrogasce da gase?

Kome smeta što se taj otpad nalazi nekoliko metara od toka rijeke, i od Prve osnovne škole koji pohađaju naša djeca?

Kome smeta miris izgaranja te silne plastike, drveta i ostalih derivata?

Kome smeta što naši vozači i naše firme tu istovaraju višak kojeg su se naši sugrađani odrekli i podarili “majci prirodi”?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info