ŠIROKI BRIJEG – Sjever, istok, zapad, jug sve je razrovano, sve to napola dovršeno, a za neke radove se i ne zna kada će biti odrađeni.

Na poziv mještana jednog djela MZ Knešpolje, točnije u blizini HC u Buku na području Širokog Brijega da sami posvjedočimo nemaru i neodgovornom ponašanju firme koja radove izvodi na tom području i da javnost informiramo problemom kojim se ti mještani susreću, dolazimo na mjesto događaja i već na ulazu u njihovo malo naselje uočavamo mogući problem na koji nam žele skrenuti pozornost.

Kao i većina dijelova grada Širokog Brijega i oko njihovih kuća je bilo prokopano za postavljene cijevi otpadnih voda i pijeskom zatrpalo, nakon čega nastaje problem oko asfalitiravanja tog područja.

Asfaltiran je samo jedan dio ceste od nekoliko desetaka metara, planira se jedan dio i sa ulazne strane, dok prostor oko kuća će ostati ne dovršen, možda jedno duže vrijeme, što su mještanima kazali izvođači radova, a dok je prije početka izvođenja tih istih radova bila sasvim drukčija priča.

S obzirom na neravan teren na kojima se te kuće nalaze, dolazi do velikih problema prilikom oborina gdje im voda doslovno u kuću ulazi, a pred kućom se stvaraju velike lokve. Neke kuće su ispucale, izvođači su rekli da će ih sanirati kada sve obave. A što se tiče sanacija oštećenja, tu će biti tek kada se postavi asfalt.

Mještani ne traže nikakav novac, niti imaju bilo kakve druge prohtjeve, nego samo žele da naprave tu cestu jer je ona bila asfaltirana i prije početka ovih radova, a ne da govore kako nema novca i da će pričekati neko vrijeme. Kako su kazali neće dozvoli izvođačima da odrade samo cestu sa strane, a njih da ostave u šljunku. Ako treba sve će prijaviti i federalnoj inspekciji.

Kako smo doznali, danas je i na mjesto događaja došao i gradonačelnik Miro Kraljević da vidi u čemu je problem nastao, te je mještanima kazao kako će biti sve u redu i asfaltirano i da ima novca, za razliku od izvođača radova koji je kazao kako nema.

Sve u svemu, uskoro ćemo doznati ima li para ili nema!

Što su sve kazali Ivan, Vlado i Janja, mještani ovog naselja. Pogledajte u video prilogu:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info