ŠIROKI BRIJEG – Kočerinjanima su još 1986. godine u tada popularnoj TV emisiji “Znanje i imanje” obećavali vodovod. Ništa čudno jer Kočerin se tih godina istinski razvijao, međutim početkom rata u Kočerinu je sve stalo i danas je, evo tri desetljeća kasnije, mnogi će reći, situacija znatno lošija nego 1986. godine!

U prilog tome ide spoznaja kako Kočerinjani još uvijek nemaju lokalni vodovod. On je u izgradnji. Desetljećima se gradi. I tko zna koliko će se još dugo graditi? No, novo rukovodstvo Mjesne zajednice Kočerin na čelu s predsjednikom Josipom Kožulom obećava kako će se određene stvari ipak pokrenuti, te da oni neće nastaviti tamo gdje je stao Marinko Kvesić – Šire, bivši dugogodišnji čelni čovjek Vodovoda Kočerin. Neki u ova obećanja vjeruju, ali kako se čini neki baš i nisu. Otpor se polako stvara, svakim je danom sve veći…

Ovih dana dobili smo jedan dopis vezano za spomenuti vodovod, a iza istoga navodno stoji jedna poveća skupina Kočerinjana, koja je sam dopis uputila i rukovodstvu Mjesne zajednice i Odbora za izgradnju vodovoda, a u dopisu se navodi sljedeće:

Kako smo dobili informacije Vodovod Kočerin ima 2 zaposlenika. Pa pitanje za predsjednika i ostale članove suda časti i nadzornog odbora:

1. Kad je bio natječaj i da li je bio sastanak po tom pitanju?

2. Može li se dobiti ili vidjeti financijska situacija od dana preuzimanja novog vodstva?

3. Je li bilo ili će biti sastanaka za vodovod?

4. Je li i kada rađena analiza vode iz bušotine (kažu voda se čuje)?

5. Kome se može uputiti pismo i tražiti odgovore?

To su upiti na koje Kočerinjani traže odgovore. Vjerujemo da će Upravni odbor Vodovoda Kočerin na ova pitanja uskoro odgovoriti pošto su ista i njima upućena. Podsjetimo, Upravni odbor Vodovoda Kočerin, formiran u kolovozu prošle godine, sačinjavaju: Josip Kožul – Micić (predsjednik), Željko Mikulić – Ćutan (dopredsjednik), Božo Markić, Draženko Ivanković, Ivan Kožul, Dario Knezović, Mario Mikulić-Gekčić, Tomislav Kvesić-Mićko i Stanko Sabljić.

Do tada još malo “Znanja i imanja” iz 1986. godine u Kočerinu i Širokom Brijegu:

Dnevno.ba