Nakon poduže ne planirane pauze od nekih dva mjeseca održavanja Skupštine ŽZH, zastupnik Zvonko Jurišić nastavlja “vaditi mast” pojedinim HDZ-ovim zastupnicima i “zauzimati govornicu” s pitanjima prema ministrima.

Ovog puta “na udaru” se našao ministar MUP-a ŽZH David Grbavac, kojega je Jurišić zatekao pitanjima – “Na što nam liče policijski djelatnici!?”.

O tome smo već pisali na portalu SirokiBrijeg.info, kako policajci koji trebaju biti ogledalo društva za neke rukovodeće kadrove koji bi se trebali pozabaviti njihovim izgledom, izgleda kako i nisu baš zainteresirani da ih opreme u tom smislu!

Radne cipele imaju po nekoliko godina stare, uniforme kao da su kupljene “u nekom kineskom dućanu” po rasprodajnim cijenama. Tako da dok se to poraspodijelilo na sve njih, i svakome dato što je bilo nevezano za veličinu i boju, nije bilo dovoljno da svatko dobije i zamjensku odjeću, obuću da i ne govorimo, pa su prisiljeni ili čuvati i paziti da ju ne uprljaju/unište ili svojim novcem kupovati iz drugih trgovačkih radnji.

Osim uniformi, zastupnika Zvonu Jurišića zanimalo je, je li ministar sebi “sredio” glasnogovornica bez objave javnog natječaja, kako “Renata” zgrće lovu, a zakon tumači da to ne bi smjela….

Monolog, i brojni upiti “iziritirali” su zastupnika HDZ-a BiH Ivana Damjanovića, nesuđenog HSP-ovca, da spriječi Jurišića da nastavi sa svojim poslom u Skupštini ŽZH. Zastupniku Damjanoviću je zasmetalo “koliko ovaj može pričati” i vjerojatno se prepao da ne kaže previše. Moramo samo napomenuti kako rijetko tko iz njegove stranke izađe za pozornicu i bilo što pita osim kada treba izaći reći nešto od inicijativa nekih drugih koji nisu povezani politički i koje su dobro prihvaćene, a što nije palo njima na pamet.

Dodajmo na kraju kako je zastupnik iz reda HDZ-a BiH Ivan Damjanović jedini na ovoj Skupštini koja se dva mjeseca nije održavala, izašao za govornicu s nekim upitom i priupitao oko neradnih nedjelja, a čiju je javnu inicijativu pokrenula Udruga “Mlado Sunce” s područja ŽZH… No, narednih dana ćemo objaviti i taj njegov upit i odgovor na to pitanje, a sada možete poslušati pitanja Zvonke Jurišića, odgovore ministra MUP-a ŽZH Davida Grbavca i “gnjev” Ivana Damjanovića jer misli kako Jurišić kupi političke poene jer se puno zadržava za govornicom, postavlja pitanja koja zanimaju cjelokupnu javnost…

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info