VIDEO INTERVJU: Dosta je toga da se ljudi iz Širokog, Sarajeva… boje i strepe hoće li im se nešto dogoditi

Gost emisije Pressing na N1 bio je glumac Enis Bešlagić koji je govorio o nagradi Večernjakov pečat i svojoj izjavi koja je uzdrmala Bosnu i Hercegovinu i regiju, a u kojoj je kritizirao političare i pozvao ih da se dogovore, da rade u interesu naroda.

“Ponosan sam na Bosance i Hercegovce, da mi ovdje poslije takvog užasnog rata nemamo osvete. Kod nas nema osvete. Nemate slučajeve da je netko iz ovog grada otišao u onaj grad pa da ga je prebio. Ja sam zbog toga ponosan” – kazao je Bešlagić.

Bešlagić je ironično prokomentirao novi aranžman Bosne i Hercegovine koja će od Međunarodnog monetarnog fonda u naredne tri godine dobiti milijardu i 50 milijuna KM. Na upit tko će vraćati ove kredite, Bešlagić je odgovorio u svom stilu.

“Ovi iz državnih institucija, oni će to vraćati. Oni štede za nas, samo što se to ne vidi, koliko se oni bore za nas” – kazao je glumac.

On je dodao da je dobio ogromnu podršku nakon govora u Mostaru i da je ponosan na svoju izjavu. Govoreći o izborima i stalnom glasanju za iste stranke i osobe, Bešlagić kaže da je takav Izborni zakon i dok se on ne promijeni, ostat će tako.

“On jadan mora glasati za svog jer se boji da ga ovaj ne nadglasa. Kad se promijeni Izborni zakon i ja želim da glasam za Amira a ne za listu, pa mi ovaj tamo odredi Ibru koji izađe na televiziju i kaže ‘mi Bošnjaci’. Onda se ja pitam ko je ovaj. Dođem u Beograd i Zagreb pa me pitaju ‘šta vi Bošnjaci ono dole…’ na izborima i postavljen tu, govori u moje ime ‘mi Bošnjaci’. Svaki put kad neko kaže ‘mi Bošnjaci’ ja kažem nabroj. Smatram zaista da svi sebi uzimaju za pravo da govore u ime naroda” – kazao je Bešlagić.

U svom govoru u Mostaru Bešlagić je govorio i kao roditelj.

“Želim da nikada više u Bosni i Hercegovini nijedna majka više ne zaplače nad svojim djetetom. To je najteža bol koju može neko osjetiti. Želio bih da svi damo svoj napor, ne da se vrijeđamo. Što je nama Enis ovo rekao? Pa rekao sam ti mišu jedan jer nemaš stav 20 godina, jer si miš i jad, jer mene isprovociraš, da ja kad treba da slavim svoju nagradu, da se ne osjećam lijepo i u zapadnom dijelu Mostara. Pitaju me kako mi je kad odem u Banjaluku? Halo ba, pa to je moja zemlja, kao da sam otišao u Bangladeš. Isto mi je sve. Osjećam se jako lijepo. Onda me nerviraju političari. Ja ih gledam, oni uživaju. Njihova djeca, familija i svi su osigurani. Oni neće to doživjeti. Ali će možda doživjeti Marko Bošnjak koji sada skuplja novac da ide na dječiju Euroviziju i nema banke” – kazao je Bešlagić.

“Nitko od tih političara nije toliki nacionalnista i fašista. Oni su nekada zbog tih političkih bodova takvi. Privatno nisu takvi. Mislim da oni imaju tih dobrih osobina, ali ih je strah to pokazati” – kazao je popularni glumac u Pressingu na N1.

N1