VIDEO: Glasnović u Bujici – Sirijske izbjeglice u Kanadi imaju veća prava nego Hrvati izvan domovine

Glasnovićevoj odluci da ne da potpis Plenkoviću za Gordana Jandrokovića kao predsjednika Hrvatskog sabora, presudio je poziv njegove majke i brata.

„Zovu razne glave sa raznim interesima. Ali, presudili su pozivi brata i majke. Brat me zvao stalno. On je preživio 15 mjeseci na Manjači, dobio je PTSP nakon što su mu četnici bušili koljena bušilicama i tukli ga i mučili elektrošokovima, a ja bih sada trebao glasovati za koaliciju sa Pupovcem?! Gore od logora na mog brata djeluje kada vidi što se sve danas događa na našoj političkoj sceni. Drugi faktor koji utječe na mene je Ivan Pavao II, on je biračima govorio da nije dobro birati između većeg i manjeg zla. Zlo je zlo. Rekao sam da je bolja zdrava alternativa nego ti gore koji su destruirali državu zadnjih 20-ak godina. Hrvatsku vodi lijevo i desno krilo Udbe i interesne skupine, Hrvatska još nije izašla iz postkomunističkog doba. Sada me zovu svi ti ljudi, a nisam ih zanimao kada sam govorio da se srede mirovine HVO-a i obustavi isplata mirovina bivšim pobunjenicima u Srbiji. Tražio sam i dopisno glasovanje za dijasporu… Sirijske izbjeglice u Kanadi imaju veća prava nego Hrvati izvan domovine,” nastavio je general i dodao: „Nama urede po svijetu vode paradni konji! Pogledajte samo hrvatsku diplomaciju… Jedan je veleposlanik premješten jer je izvršio seksualni prepad na sobaricu, a drugi je neojugoslaven koji drži Titovu sliku na zidu.”

Zastrašujućim smatra činjenicu da se ministra financija Zdravka Marića brani više nego Tomislava Karamarka.

„Ova država je Kroslavija! S jedne je strane privilegirano crveno plemstvo, a s druge strane imamo hrvatski narod koji grca u dugovima. Čeka nas grčki scenarij, ne dao Bog… Tko su ti amateri, guzičari i moralne nakaze koji bi trebali donijeti strategiju nacionalne sigurnosti, a šute o svim ovim problemima?! Pa, 17 obitelji na bankovnim računima u inozemstvu drže oko 1,7 milijardi kuna! Je li bilo teško u zadnjih 20 godina napraviti spisak Hrvata izvan domovine i pozvati ih da dođu ovdje, da se uključe u izgradnju normalne i zdrave države.”

SirokiBrijeg.info