Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH, ovog ponedjeljka su u svim ustrojbenim jedinicama Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke održali štrajk upozorenja kako bi skrenuli pozornost na kriminalne aktivnosti njihovih poslodavaca, a koji traju već dobar niz godina.

U sve te aktivnosti upetljan je vrh MUP-a ŽZH, kao i sama Vlada ŽZH što se zadnjih mjeseci provlačilo kroz medije, ali ti likovi su toliko “očvrsnuli”, da im je to kao običnom pozorniku neke PU kada zaustavi vozilo kazati – “Dobara dan. Vašu vozačku i prometnu molim!”.

Naime, radi se o tome da djelatnici PU traže uplate zaostalih doprinosa za sve djelatnike MUP-a ŽZH, izjednačavanje bruto plaće državnih službenika i namještenika, odnosno članova MUP-a ŽZH s drugim korisnicima proračuna, isplata jubilarnih nagrada za svakog zaposlenika u MUP-u ŽZH i to unatrag tri godine od 22. rujna 2016. godine te zahtjev Vladi da izvrši isplatu 5% smanjene plaće za razdoblje travanj 2013. – svibanj 2014. godine.

O svemu tome, za portal SirokiBrijeg.info više nam je kazao sindikalni povjerenik za Široki Brijeg i pozornik u Policijskoj upravi Široki Brijeg Željko Kolobarić, koji nam je pred kamerama pokazao kako su lažirali uplate doprinosa za djelatnike MUP-a ŽZH pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info