DS Automobiles je pred ženevsku premijeru predstavio svoj novi konceptni model, a riječ je o električnom i sportski nastrojenom coupeu pod nazivom E-tense s kojim će DS proslaviti prvi rođendan kao samostalni brand.

Ovaj električni grand tourer je svojevrsni nasljednik ranije studije DS Divine, na koju podsjeća i sportski nastrojeni i moderni dizajn. Pto se tehničkih karakteristika tiče, prije svega recimo kako je E-tense dimenzija 4,12 x 2,08 x 1,29 m, a pokreće ga električni pogonski sklop snage 300 kW, odnosno 408 KS i najvećeg okretnog momenta od 516 Nm.

Unatoč masi od 1.800 kg spomenute performanse pogonskog sklopa su dovoljne za ubrzanje do 100 km/h za svega 4,5 sekundi, dok mu najveća brzina iznosi 250 km/h. Litij-ionske baterije mu omogućuju autonomiju nešto više od 300 km.

Dodajmo još i kako se ovaj model temelji na karbonskoj monocoque šasiji te kako je opremljen 20-colnim lakometalnim kotačima s michelinovim Pilot Super Sport gumama, neovisnim ovjesom i sl. Interijer slijedi dizajn vanjštine i bogato je opremljen, a najviše se ističe 10-inčni zaslon, napredni audio sustav s devet zvučnika snage 640 W.

Autonet.hr