VIDEO: dr. sc. fra Vjekoslav Lasić: Hvala za ovo priznanje kojim podupirete moju borbu za vjeru, nacionalni identitet i istinu

Kao što vam je već poznato, ovog petka 9.kolovoza, u kinu Borak održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Širokog Brijega.

Tom prigodom dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima. Javna priznanja Zlatna plaketa “Grb grada Širokog Brijega”, a među dobitnicima je bio dr. sc. fra Vjekoslav Lasić, koji je održao jedan kraći govor svim nazočnim, gdje je uputio zahvale na dodijeljenom priznanju koje za njega ima uistinu veliko značenje, i kao podrška za sve ove godine kojima je svojim djelima i riječima ponosno prenosio borbu za svoju vjeru, nacionalni identitet i istinu preko 50 godina godine svećenstva….

Kratka Biografija:

Fra Vjekoslav Lasić, dominikanac, rođen je 1938. u Uzarićima. Školovao se u Dominikanskoj klasičnoj gimnaziji u Bolu na Braču, a teologiju je studirao u Dubrovniku i Zagrebu. U Rimu je doktorirao na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog, a dekretom Biskupske konferencije 1969. odlazi u iseljeništvo u Švedsku. Proganjale su ga komunističke vlasti, u domovinu je stigao dolaskom demokratskih promjena. Surađuje s više medija, piše i objavljuje knjige. Trenutačno živi u dominikanskom samostanu u Zagrebu.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info