VIDEO: Brutalna Golf dvojka s 1233 KS iz Boba Motoring radionice!

Boba Kettler iz tuning radionice Boba Motoring predstavio novu verziju koja je poboljšana u svakom pogledu. Izvana je to i dalje samo Golf dvojka bez nenormalnih spojlera ili zapravo bilo kakvog vizualnog traga da se ispod površine nalazi zvijer. U redu, određene modifikacije vanjštine postoje, no nisu ništa što bi nagnalo nekoga da baci drugi pogled. Takvih je Golfova mali milijun, uostalom.

Ipak, jednom kada posvjedočite ludo brzom penjanju kazaljke brzinomjera shvatit ćete da ovdje govorimo o vuku u janjećoj koži. Ispod poklopca nalazi se 2,0-litreni benzinski turbo motor iz kojeg je iscijeđeno ni manje ni više nego 1233 KS i 1094 Nm, što su brojke koje se mogu ostvariti uz korištenje E85 bioetanola, a podrazumijevaju proklizavanje kotača u trećem stupnju prijenosa. Golema snaga na podlogu se prenosi putem 4Motion pogona na sve kotače i mjenjačke kutije s ravnim zubima koja se u pravilu ugrađuje u trkaće automobile.

vwm03022016 2

Što je poboljšano u odnosu na 2014. godinu? Ubrzanje od nula do 100 km/h smanjeno je s 2,6 sekundi na 2,3 sekunde, međuubrzanje od 100 km/h do 200 km/h traje 3 sekunde umjesto dosadašnjih 3,6 sekundi, dok automobil četvrt milje prelazi za 8,9 sekundi pri brzini od 265 km/h u usporedbi s nekadašnjih 9,7 sekundi pri 247 km/h. Ubrzavanje prestaje tek negdje s one strane 350 km/h. Rezultati su više nego impresivni, no majstori iz Boba Motoringa već su najavili daljnja poboljšanja.

Automobili.hr