Velike Rvatine zabranile Marijanu Knezoviću govoriti je mu je stric fra Mario Knezović

Iako je bio najavljen kao jedan od sudionika na skupu podrške haškim uznicima, tj. koncertu potpore u Mostaru, politički aktivist Marijan Knezović nije dobio priliku kazati što je htio. A razlog je toliko jadan da ne može biti jadniji.

Naime, velike Rvatine su odlučile u zadnji tren otkazati njegov govor, ne što je on želio, nego što je to bilo vjerovatno naređeno iz “Komiteta” jer se njegov striko fra Mario Knezović odvažio po tko zna koji put suprostaviti vladajućoj kasti i kazati im što nas večina mislimo.

Navodno jedan od takvi tekstova, a koji je i portal SirokiBrijeg.info u potpunosti prenio na svom portalu: “Što će nam hrvatski entitet ako će biti poligon prevare” – a s kojim se u potpunosti slažemo, izgleda bio po riječima Marijana Knezovića presudan da mu uskrate govor na skupu potpore u Mostaru.

Izjavu Marijana Knezovića s njegovog privatnog facebook portala prenosimo u cijelosti:

“Budući da mi cijeli dan stižu pozivi i poruke s pitanjem zašto sam odustao od govora na jučerašnjem veličanstvenom skupu potpore u Mostaru, iako sam najavljivan dva mjeseca kao govornik, odgovoriti ću ovako umjesto svima pojedinačno. Iako nisam planirao ništa napisati, ne želim da se u raznoraznim tumačenjima ljudi iz organizacije prozivaju, a bili su i više nego korektni.

Radi se o tome da nisam odustao od govora jer mi odustajanje nije karakterna nota, već mi je zabranjeno govoriti par sati prije početka. Govor su zabranili oni koji bi se za slobodu govora trebali boriti, a kriju se iza Hrvatskog narodnog sabora i sinoć su bili pokrovitelji skupa. Naravno, zna se tko i kada koristi HNS kao masku za ovakve poteze. Zna se i tko ne želi od govornika čuti poruke o kojima oni šute, a plaćeni su narodnim novcem da ih prenose. To su poruke koje vode istini, a istina ne odgovara uvijek ni svima. Pogotovo ne odgovara onima koji HVO gledaju kao instrument, a ne kao ‘sveca zaštitnika.’

Rečeno mi je kako je razlog zabrane to što se moj stric i uzor fra Mario u jednom tekstu prije par dana kritički osvrnuo na hrvatsku političku stvarnost u BiH. Mnogi su se očito prepoznali i jučerašnjom zabranom potvrdili kako je fra Mariova kritičnost tu s itekakvim razlogom. Nadam se da će se jednoga dana ugledati na fra Maria, a prestati omalovažavati odgovornost koja im je dana na izborima.

Isti taj HNS nedavno je organizirao skup o Hrvatima kao nositeljima europskih vrijednosti. Trebaju se češće sjetiti kako cenzure i zabrane nisu europske vrijednosti, već komunističke (bez)vrijednosti. Upravo protiv takvih umova i vrijednosti su se borili oni zbog kojih smo jučer bili zajedno i pjevali puni optimizma. Stoga ovakav njihov čin shvaćam samo kao potvrdu da se nalazimo u moralnoj kaljuži. Takve stvari me samo motiviraju da se još više nastavim zalagati za istinu, pa makar na trenutke bilo teško.

Nadam se kako će se svi hrvatski uznici uskoro vratiti u Herceg Bosnu koju su obranili i nadam se kako je dotad mentalni komunisti koji određuju ”hrvatsku” politiku neće pretvoriti u Sjevernu Koreju. Za to se branitelji iz HVO-a sigurno nisu borili.

Kako pjeva Thompson sinoć: ”Od vremena još od Krista, nova lica, scena ista…””

SirokiBrijeg.info