Zaboravljeni branitelji stali u zaštitu slobodnih i neovisnih medija

Po pitanju slobode govora i javnog pisanja o problemima koji se tiču svih naših građana, nedavno su Zaboravljeni branitelji zauzeli jasan stav i dali priopćenje za javnost:

UZB: Nitko neće napadati rad neovisnih medije na području ŽZH!

Tamo je navedeno kako nećemo nikome dozvoliti gušenje slobode govora, a to se s razlogom odnosilo na pojedince iz zakonodavne i izvršne vlasti koji već duže vrijeme vrebaju priliku da pokažu svoju trenutnu moć i silu, te da pokušaju načinom zastrašivanja ušutkati sve one koji javno pišu i iznose na vidjelo činjenice o kriminalnim radnjama pojedinaca unutar samih struktura vlasti.

Ovaj put nije pomoglo niti naše otvoreno upozorenje, po nalogu sutkinje Lene Raspudić, krim policajci u ranim jutarnjim satima 30. 6. petak, upadaja u dvije Ljubuške obitelji i vrše pretres stanova. U toj akciji (našeg kodnog imena “ušutkaj pa vladaj”) sudstvu i policiji bio je glavni cilj otkriti kojim kanalima cure informacije, kopije orginalnih skandaloznih dokumenata, kao i tajni audio zapisi o kriminalnim radnjama unutar policije i sudstva ŽZH.

S tim su ciljem u svojoj akciji izuzimali mobitele i kompjutersku opremu od njima sumnjivih građana koje povezuju sa pisanjem na portalima.

Javnost je u proteklom periodu više puta šokirana mnogim člancima koji su uredno osnaženi dokumentima o upletenosti u kriminalne poslove visoko pozicioniranih pojedinaca, samo neke od članaka nudimo na linkovima:

http://ljubuski.net/18762-memoarske-pikanterije-iz-arhiva-mup-zhz-kriminal-potiskivao-postenu-policiju

http://ljubuski.net/18611-ilicic-potvrdio-madunovic-pejic-brnadic-i-ostali-vrh-piramide-kriminala-u-zhz

http://ljubuski.net/18417-ilicic-jelic-i-dragana-topalovic-dobili-pistolje-namijenjene-policajcima

http://ljubuski.net/17409-cuva-li-vrh-policije-zhz-gradjane-ili-kriminal

http://www.dnevno.ba/vijesti/audio-i-robert-ilicic-se-pita-dokle-vise-ovako-50240/

http://ljubuski.net/18399-ilicic-o-stanju-u-mup-u-dokle-ovako

Svaki građanin koji je pažljivo pročitao neke od objavljenih članaka mora se zapitati sljedeće: Zar je moguće da je sudstvu i policiji važnije istraživati kojim kanalima iz njihovih redova cure informacije u medije, to im je važnije od činjenice koja otkriva i dokazuje kriminalne radnje pojedinaca koje su samo nakon objave u medijima trebali privesti pravdi?

To bi bilo isto da je policiji i sudstvu važnije istraživati tko širi paniku o požaru od činjenice da je potrebno prije svega ugasiti taj isti požar?”

Zaboravljeni branitelji su zgroženi načinom na koji sudstvo i policija utjeruju strah među mirne građane, građane koji očekuju od istih zaštitu i pravdu za sve, a ne da im šalju jasnu poruku da su na strani zaštite kriminala i kriminalaca!

Branitelji planiraju održati izvanredni sastanak povjerenika na kojem ćemo zauzeti jasan stav i odlučiti o daljnjem djelovanju!

Udruga zaboravljeni branitelji ŽZH