LJUBUŠKI – Vatrogasci su uspjeli ugasiti požare koji su izbili prvog i drugog dana, ali jučer je došla dojava o novom požaru u 13.20 i od tada pa sve do trenutka kada pišemo, članovi Profesionalne vatrogasne postrojbe Ljubuški nisu imali odmora, javlja Radio Ljubuški.

Požar se od Krvnice širio prema Obalama i naselju Mrljanovac, gorjelo je tijekom cijele noći, linija požara zahvaćala je dio od Krvnice do same kule Herceg Stjepana.

Tijekom noći vatrogasci su se borili sa vatrom spriječavajući da ista pređe liniju vrha Obala i spusti se prema kućama u Donjim Radišićima

Uz vatrogasce PVP-a Ljubuški koji čitavu noć nisu imali odmora, velik obol u gašenju požara dali su volonteri i mještani koji su tijekom noći stizali na požarište i uključivali se u gašenje

Dok ovo pišemo vatrogasci su i dalje na terenu, vatra gori na tri točke sa gornje strane brda od Gornjih Radišića, dim se nadvio nad grad a tijekom cijele noći padao je pepeo. Nimalo ugodna slika za Ljubušake, koji su cijele noći promatrali vatru iznad sebe.

“Mi smo svaki dan ugasili te požare, sanirali bi se, nije ništa ostalo iza nas, ali požari bi ponovno izbili. Što je uzrok, je li to ljudski faktor, ja to ne znam”, rekao je Milan Tolić, zapovjednik vatrogasaca u Ljubuškom.

Apel za pomoć

Kako Radio Ljubuški javlja nove informacije su stigle sa požarišta u Mostarskim Vratima, širenje vatre se nastavilo prema privatnoj kući vlasnika M. Petrilja gdje su koncentrirani gasitelji.

U pomoć je pozvano DVD Široki Brijeg koje dolazi sa ljudstvom i dodatnim vozilom.

Na samoj lokaciji primjetan je povećan broj promatrača i vozila koje molimo da se sklone kako bi prilazne ceste bile prohodne za vatrogasna vozila, također ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da se stave na raspolaganje i dođu pomoći vatrogascima, jer se vatra približava kućama.

Radio Ljubuški