Poštovani članovi URB HVO-a ŽZH!

Dana 14.veljače.2020.godine(petak)s početkom u 11,00 sati u zgradi Vlade ŽZH u Širokom Brijegu zakazana je Skupština ŽZH gdje je u II točki dnevnog reda predviđeno usvajanje Prijedloga Zakona o dopunskim pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u ŽZH, koji je u formi nacrta prihvatila Vlada ŽZH na svojoj sjednici.

Taj Prijedlog zakona predviđa 16/šesnaest prava za razvojačene Branitelje HVO-a od kojih valja izdvojiti pravo na tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu“ za razvojačene Branitelje HVO-a koji dokažu:

1.Kako imaju najmanje 55 godina života,

2.Koji nemaju veća novčana mjesečna primanja od 174,03 KM (više od pola zajamčene mirovine u FBiH),

3.Koji su evidentirani na Zavodu za zapošljavanje najmanje 6/mjeseci prije podnošenje zahtjeva za tu tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu,“

4.Koji su bili pripadnici oružanih snaga FBiH najmanje 1/jednu godinu,

5.Koji imaju prebivalište u BiH,

Prije konačne verzije Prijedloga tog zakona on je u formi Nacrta prihvaćen na Vladi ŽZH koji je toj Vladi prezentirao ministar hrvatskih Branitelja ŽZH Mladen Begić. No, prije prihvaćanja tog nacrta zakona provedene su dvije rasprave o tom zakonu u sjedištu tog ministarstva u Grudama na kojim su sudjelovali svi predstavnici braniteljskih udruga u ŽZH gdje su se sve udruge složile s tim zakonom javno ili prešutno osim 2/dvije udruge i to:

1.URB HVO-a ŽZH,

2.UZB/Borci BiH iz Ljubuškog,

koje su argumentirano i činjenično osporile mnoge odredbe tog Nacrta zakona, no unatoč tome ministarstvo hrvatskih branitelja ŽZH je uz pomoć tih udruga osim ove dvije navedene izradilo Nacrt tog zakona koji je čisti preslik protuustavnog,diskriminirajućeg i nakaradnog zakona o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u FBiH u čijoj izradi su sudjelovali najveći izdajnici razvojačenih Branitelja iz obje vojne komponente (Armije BiH i HVO-a), od koji valja izdvojiti dvojicu nelegalnih i nelegitimnih predstavnika tzv “kampa heroja“ iz Sarajeva Amela Pervana i Hamze Krkalića i koji je nakon usvajanja tog zakona nestao iz Alipašine br.41. u Sarajevu, nakon što je završio svoju zločinačku misiju.

URB HVO-a ŽZH je preko ovlaštenih predlagača osporavanja pojedinih odredbi tog zakona pokrenula postupak njegovog osporavanja na Ustavnom sudu FBiH gdje se pozitivni rezultati očekuju uskoro.

U radu te tzv “radne skupine sudjelovali su predstavnici Vlade FBiH, federalnog ministarstva Branitelja te predstavnici tzv “krovnih, temeljnih ili reprezentativni udruga u FBiH“ koje nikakav zakon o pravima Branitelja kao takve ne pozna, i svi su sudjelovali u najvećem ponižavanju razvojačenih Branitelja u FBiH bez ikakvih trajnih mjesečnih novčanih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu, kao najčasnijih sinova države BiH, jer su donijeli zakon koji nema niti Z od zakona.

I upravo isti takav zakon odnosno preslik takvog protuustavnog, diskriminirajućeg i nakaradnog Zakona o dopunskim pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u ŽZH u formi nacrta je pripremilo Ministarstvo hrvatskih Branitelja ŽZH s tim da je dobnu granicu onih koji mogu tražiti tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu“ s 57 godina spustilo na 55 godina života, te vrijeme provedeno na Zavodu za zapošljavanje s jedne godine spustilo na 6/šest mjeseci, dok je sve drugo ostalo isto.

I upravo zbog tih razloga URB HVO-a ŽZH i UZB/Borci BiH se nisu mogli složiti s takvim nacrtom zakona i to su javno rekli na sastancima braniteljskih udruga u sjedištu ministarstva hrvatskih Branitelja ŽZH u Grudama, kada su rekli kako je pravo na tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu“ ostvarilo tek 2 do 3 člana URB HVO-a ŽZH od njih preko 220, dok mnogi ratni dezerteri, ratni profiteri, uhljebi, babe, tetke i žabe koje nemaju ništa s ratom i ratnim strahotama već primaju tu tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu“ a članovi naše udruge zbog niza diskriminirajućih odredbi tog zakona tu naknadu ne mogu ni primirisati što nesumnjivo potvrđuje kako je taj zakon iznimno loš odnosno nikakav.

Poštovani članovi URB HVO-a ŽZH!

Na dan 07.veljače.2020.godine kada nastaje ovo priopćenje točno prije 75 godina je u franjevačkom samostanu na Širokom Brijegu učinjen jeden od najvećih zločina prema hrvatskom narodu u njegovoj povijesti kada su pobijeni svi zatečeni franjevci njih 12, dok je njih 66 pobijeno u Hercegovini od strane zločinačke partizanske ruke za čije zločine nije nitko odgovarao do dana današnjeg. I upravo na današnji dan nakon 75 godina URB HVO-a ŽZH dobiva obavijest kako će se za tjedan dana 14.veljače.2020.godine u Skupštini ŽZH odlučivati o pravima naših članova kao najčasnijih sinova države BiH, kroz Prijedlog zakona o dopunskim pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji. U pitanju je čista simbolika koja ima svoj dublje značenje. U oba slučaja se odlučivalo odnosno odlučuje o sudbini najčasnijih sinova svake države. Braniteljima i svećenicima. Skupinama ljudi koje Bog iznimno ljubi.

O pravima naših članova i članova naših obitelji odlučivati će članovi Skupštine ŽZH njih 23, od kojih HDZ BiH ima 16 članova dok je ostalih 7.Sva imena su javna i poznata i svatko od njih će na Valentinovo, Dan zaljubljenih 14.veljače.2020.godine kao znak ljubavi prema svojim boljim polovicama, djevojkama, simpatijama pokloniti određeni znak pažnje i ljubavi.

Isto tako tog dana će članovi skupštine ŽZH imati mogućnosti članovima URB HVO-a ŽZH i njihovim obiteljima pokloniti najveći znak pažnje u smislu usvajanja ili ne usvajanja protuustavnog, diskriminirajućeg i nakaradnog zakona o dopunskim pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u ŽZH.

Ukoliko odbiju takav nakaradni i protuustavni zakon darovati će najveći poklon članovima naše udruge i članovima naših obitelji. No, ukoliko ga podrže, i usvoje, svi oni koji dadnu glas tom zakonu ili budu suzdržani morati će znati kako će svoj stav morati obrazložiti prisutnim članovima udruge ispred Zgrade Vlade ŽZH, ali i predstavnicima URB HVO-a ŽZH unutar Skupštine ŽZH koji su zatražili sudjelovanje u radu Skupštine ŽZH. A najviše od svega što će morati podnositi je prijezir naših članova i članova naših obitelji dok su god živi a živimo na jako uskom prostoru i srećemo se svakodnevno na ulici, u prometu, trgovini, Domu zdravlja, ljekarni, na sahranama, svadbama, na roditeljskim sastancima, slučajno, bilo gdje.

Na tim susretima netko od nas će morati gledati pred sebe ili na stranu, ali upamtite kako naši članovi to nikada neće učiniti jer nikada nisu skretali pogled ni od koga samo od Boga jer u Njega ne može gledati nitko jer Ga nitko od nas nije dostojan gledati.

A vi poštovani članovi URB HVO-a ŽZH pozivamo vas sve do jednoga ukoliko držite do sebe i do svojih predstavnika koji se punih 7/sedam godina ustrajno bore za Vaša prava da dana 14.veljače.2020.godine (petak) dođete svi do jednoga kod Križa u Širokom Brijegu u 10,00 sati, odakle ćemo organizirano u koloni po dvojica s transparentima HVO-a i hrvatskim zastavama krenuti prema Zgradi Vlade ŽZH gdje ćemo pozorno prtiti tijek Skupštine ŽZH na kojoj se ovaj put direktno odlučuje o Vašoj i sudbini članova vaših obitelji. Svi oni koji ne budu u mogućnosti doći ispred Zgrade Vlade ŽZH u Širokom Brijegu dužni su naći zamjenu ili poslati člana svoje obitelji na mirno okupljanje kako bismo ispunili svoju braniteljsku dužnost.

A oni koju neopravdano izostanu s mirnog okupljanja moraju znati kako će izgubiti svoja trajna i krvavo stečena prava branitelja na braniteljski dodatak te sva druga prava branitelja za koja se ustrajno borimo, jer iz tih prava vas ne izbacuje rukovodstvo udruge već vi sami sebe.

Stoga čvrsto vjerujemo kako do toga neće doći jer je u pitanju završna borba razvojačenih branitelja HVO-a ŽZH za naš trajno stečena prava Branitelja koja su došla konačno na naplatu nakon svih ovih godina krvave borbe u kojoj smo skupo platili njenu cijenu.

Zajedno do pobjede i Bog vas blagoslovio Branitelji!

URB HVO-a ŽZH!