UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Klaonički otpad uz vodovodni šaht u mjestu Buhovo – spavaju li mirno Vinko i Zdenko?

S oduševljenjem smo pisali kako je dana 13. listopada 2019. godine svečanom svetom Misom koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić, u Buhovu obilježen 50. obljetnica osnutka župe Buhovo.

Taj dan je bio poseban po još nečemu što su mještani proslavili, a to je svečanu otvaranje vodovode mreže. Oduševljenju njihovu toga dana se nije nadzirao kraj!

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ujedno i jedan od domaćina, u kratkom pozdravnom obraćanju istaknuo je: „Kaže se da čovjek spozna važnost vode tek onda kad mu bunar presuši, a mi ovdje dobro znamo što znači presušen bunar. Vjerujem kako ćemo se znati sa zahvalnošću nositi s ovim darom vode.“

Nije dugo trajalo sve to, kao ni te riječi političara koje obećavaju. Gradske vode trenutno nema u Buhovu, Osnovna škola vodu crpi iz bunara za kojeg se ne zna kada je zadnji puta očišćen i dezinficiran tako da neke nadležne službe koje se trenutno opterećuju sa Koronavirusom imaju ovdje također nekog posla jer im sigurno nije u interesu da ta djeca obole od nekih drugih bolesti ako se mogu spriječiti!

No, o tome ćemo drugi puta, a sada donosimo doista uznemirujući video prilog iz Buhova gdje se izgleda nastavlja “tiranija” neodgovornih pojedinaca koji svojim postupcima ugrožavaju tisuće građana Širokog Brijega, dok nadležne institucije tapkaju u mraku i ne poduzimaju korake koje zakonom imaju i trebaju provoditi.

Uz sam šaht vodovodne mreže kojom se opskrbljuje mjesto Buhovo na području Širokog Brijega, uz glavnu prometnicu Široki Brijeg – Međugorje, tijekom jutarnjih sati, ovog utorka, trenutno nepoznati počinitelj ostavio je punu hrpu klaoničkog otpada koji je širio nesnosan smrad i već na dobro okupio muhe koje su iskoristile priliku da se posluže ponuđenim.

Fotografije koje smo zabilježili na licu mjesta pokazuju koliko smo kao ljudi “jadni” da ovako nešto napravimo, ne samo sebi nego i svojim sugrađanima bez razmišljanja na posljedice tog kretenskog poteza.

Mještani, vozači, svi koji su to uočili promatrali su s nevjericom. Jedino što smo mogli je pozvati policiju u tom trenutku kako bi zabilježili ovu sramotu. Nije trebalo dugo čekati kako bi djelatnici PU Široki Brijeg uskoro stigli na mjesto događaja, poslikali, napravili zapisnik i kako su nam kazali odmah alarmirali osobu koja će to ukloniti jer ovo stvarno prelazi granice, s obzirom na nedavna slična dešavanja na području MZ Trn, gdje smo zabilježili iste ovakve scene.

Dodajmo još nešto na kaju prije video priloga kako su iz ovog mjesta osim Zdenka Ćosića koji je predsjednik Vlade ŽZH i Vinko Topić koji je predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega. Pa da ih upitamo. Gospodo, kako ovo dozvoljavate u svom Širokom Brijegu, što poduzimate da se sankcioniraju pojedinci koji nas ekološki truju i na koji način se borite u Vlasti s ovakvim stvarima, rade li nadležne službe svoj posao ili vas zanima samo mjesečna plaća?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info