Uvažena dekanice, niste se trebali nikako oglašavati. Navikli smo da Vas nema kad Vas treba na fakultetu

Sveučilište u Mostaru se 90% financira iz nasih dzepova, iz dzepova nasih roditelja, MI smo ti koji plaćamo nedostupne “vrle znanstvenike”, čast izuzecima, mi smo ti koji godinama šutimo i trpimo a sve to skupa sami financiramo.

Vrijeme je da tražimo smanjenje cijene preskupih semestara, “vrli znanstvenici” možda neće imati plaće od 5.000 – 10.000KM a MI ćemo olakšati i sebi i svojim roditeljima.

https://www.bljesak.info/vijesti/flash/po-placama-u-mostaru-najbolje-raditi-na-sveucilistu-i-u-aluminiju/72666

Student sam Pravnog fakulteta na kojemu smo tri dana prije početka nastave dobili obavijest o održavanju nastave online iako je bilo kazano da će biti kombinirani model. MI smo već platili stanove i studentske domove.

Slali smo upite upravi fakulteta, ostali smo bez odgovora. Uvažena dekanica, ime joj necu ni napisati, ne zna ime niti jednog svog studenta jer nikada nije na fakultetu, za potpis od iste čekamo i po godinu dana. Uskoro će i promocija pa ćemo za 80KM imati priliku pročitati govor od uvažene. Divno. Jedva čekamo.

U međuvremenu se uvažena dekanica obratila priopćenjem za javnost – https://pf.sum.ba/images/preuzimanje/Priocenje%20P.%20f.%20i%20Dekanice.pdf

“Više se ne mislim oglašavati niti dopisivati s grupom studenata kojima preporučujem umjesto dopisivanja, rad i studiranje u ovim okolnostima, kako bi bili odgovorni akademski građani i tako se ponašali”

Uvažena dekanice, niste se trebali nikako oglašavati. Navikli smo da Vas nema kad Vas treba na fakultetu, mi se ne dopisujemo kako Vi kažete jer nam je dosadno, MI tražimo svoja prava.

Drage kolegice i kolege, dosta je bilo. Pozivam Vas na dogovor i okupimo se jer MI imamo moć.

Tražimo smanjivanje cijene semestra na 500KM ili ćemo bojkotirati nastavu!

Student Pravnog fakulteta u Mostaru