Home IZDVOJENO URB HVO ŽZH: Zločinci se vratili na mjesto zločina u Pologu, 07.svibnja 2020.godine

URB HVO ŽZH: Zločinci se vratili na mjesto zločina u Pologu, 07.svibnja 2020.godine

0
URB HVO ŽZH: Zločinci se vratili na mjesto zločina u Pologu, 07.svibnja 2020.godine

Portal SirokiBrije.info je dana 11.svibnja 2020.godine preuzeo tekst portala Mega-Media.hr koji daje svoj osvrt s mnoštvom ratne foto-dokumentacije na ovogodišnjem obilježavanju zaustavljanja tenkova u mjestu Polog na granici Mostara i Širokog Brijega, od 07.svibnja 2020.godine.

SirokiBrijeg.info je dao svoj naslov na taj tekst znakovita naziva: “BOLESNO:Zna li gradonačelnik Kraljević i ostala družina s kime su se slikali ispred tenka JNA?“

Promatrajući fotke s tog obilježavanja da se zamijetiti kako su na ovogodišnjem „susretu“ praktično istih “folklornih skupina“ od svake prethodne godine neka i nama nepoznata “lica“ od kojih se izdvaja u prvom redu neki lik “u svijetlo plavom odijelu, omanjeg rasta, uglađena ponašanja, iako je kao i ostali nosio masku na licu”. Raspitujući se tko je on saznajemo kako je to Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, sadašnji Predsjednik županijskog odbora HDZ BiH-Soli.

Premda upućeniji Branitelji i Hrvati jako dobro znaju tko je Mijo Krešić, tekst portala Mega-Medija.hr razotkriva i daje cjelovitu sliku o tom liku. On je naime bio „borac“ u tzv.JNA, i tzv.Armije BiH, gdje je u vrijeme krvavog Domovinskog rata između HVO-a i tzv. Armije BiH bio zapovjednik II Korpusa te tzv. Armije koja je ubijala Hrvate diljem BiH, zarobljavala ih, mučila, činila zvjerstva nad njima za koja nitko nije odgovarao, a da bi apsurd bio veći istoj toj Armiji je preko mreže KOS-a koji se infiltrirao u sve spore hrvatskog društva u RH i BiH dilano oružje, streljivo i vojna oprema preko HVO-a Grude na čijem je čelu bio Ante Jelavić oficir JNA, i predsjednik HDZ BiH koji je od ruke pravde pobjegao u susjednu RH. Nekako Hrvati doživljavaju lošu sudbinu i zbog svoje gluposti. Daješ oružje i hranu onome tko te ubija. Ta sjetimo se samo ratnih godina kada je RH primila preko 500 000 bosanskih izbjeglica u svoj hotele i domove diljem RH, a jako veliki broj pustila preko RH u treće države da bi njihova tzv “Armija BiH“ ubijala njihovu braću, sestre, rodbinu, kumove i prijatelje te sunarodnjake diljem BiH????? To odista mogu činiti samo Hrvati.

Za našeg „dobročinitelja“ dr.Dragana Čovića, akademika po zanimanju, i profesionalnog političara, čovjeka koji se kao student u svom indexu potpisivao ćirilicom za što postoje materijalni dokazi, također znamo kako je u vrijeme početka Domovinskog rata u RH i BiH bio jedan od tri vodeća direktora tzv. “vazduhoplovne industrije SOKO-Mostar“ koje je bilo jedino takvo u bivšoj SFRJ, a svi znamo kako nitko ne bi mogao biti među tri vodeća čovjeka takvog bivšeg društvenog “preduzeća“, SOURA ili OUR-a “isti k…c” samo različito pakiranje a to najbolje zna dr.Dragan Čović koji je jako dobro plivao u tim vodama u to vrijeme dok su niti 5 km zračne linije pripadnici Topničkog diviziona Široki Brijeg gađali njegove i njihove pogone u Sokolu, od kojih dobar dio čine članovi URB HVO-a ŽZH.

Kakvu smo im štetu pričinili tada to on zacijelo jako dobro zna jer ostaje poznata njegova izjava početkom 1992 godine dana crnogorskim rezervistima kad su se pojavili u pogonima Sokola kako bi opustošili što se dalo opustošiti jer je mnogo toga prije njihova dolaska završilo u pogonima ratnih profitera i ratnih dezertera, uhljeba koji se danas slikaju u njegovom društvu: “Što ćete ovdje?Ustaše su na Krivodolu!“, a te Ustaše upravo i sastavljaju ovaj dopis ispred URB HVO-a ŽZH, jer su preživjeli rat unatoč kukavičkom „bombardovanju“ Širokog Brijega kada su izginuli nevini civili, i to upravo onim „avionima“ o kojima se upravo skrbio on, nedodirljivi dr.Dragan Čović.

A taj“avion“jer je bio jedan je iznenada preletio kojih pedesetak metara iznad glave pisca ovih redaka Vlade Marušića, Predsjednika URB HVO-a ŽZH koji se u vrijeme Domovinskog rata zajedno s ostalim „Ustašama“ nalazio u Krivodolu kod Kruševa, općina Mostar, i nikada neće prestati žaliti jer ga nije imao čime oboriti kada je saznao što je taj isti „avion“ učinio nevinim stanovnicima Širokog Brijega dana 07.travnja 1992.godine kad ih je poginulo 6/šest. “Avioni dobročinitelja i Akademika Čovića.“

Vraćajući slike od 07.svibnja 1991.godine u Pologu, kada su goloruki stanovnici Širokog Brijega, ŽZH, HBŽ, HNŽ, i Dalmacije, zaustavili kolonu tenkova i oklopnih transportera koju su držali zaustavljenu puna tri dana unatoč prijetnjama oficira General štaba JNA iz Beograda kako će “bombardovati“ Široki Brijeg jer drugačije i ne znaju, ukoliko ih ne puste, pisac ovih redaka nikako u sjećanje ne može dozvati među okupljene goloruke Hrvate prozvane Miju Krešića i dr.Dragana Čovića. Oni zapravo tu i nisu mogli biti jer su to vrijeme bili na neprijateljskoj strani koja je prijetila pobiti Hrvate kako je to dobrim dijelom učinila zvijezda petokraka krajem 1945.godine na Križnom putu kada je svirepo pobijeno preko 500 000 nevinih Hrvata, Ustaša, domobrana, staraca, žena i djece.

Tekst portala Mega-Medija.hr oslikava zapravo istinu koja mori domoljubni i katolički hrvatski puk u RH, BiH i diljem cijelog svijeta. Tajne jugoslovenske službe, UDBA i KOS su prije svih znali kako se demokratskim promjenama u Europi pa i na prostoru bivše SFRJ događaju promjene koje oni nisu mogli zaustaviti unatoč moćnoj vojnoj sili i metodama koje su bile gore u dosta slučajeva od KGB i Staljinovih čistki, pa su kao spasonosno rješenje našli u zauzimanju svih vodećih funkcija u novim državama bivše SFRJ. A to su uspjeli zahvaljujući novcu kojeg su početkom Domovinskog rata imali na pretek, mreži suradnika u svim segmentima društva od kojih je najvažnije novinarstvo,preko kojeg su ušutkali katolička i domoljubna nastojanja osviještenih Hrvata koji su znali njihove namjere. Najgrlatije među njima su početkom Domovinskog rata likvidirali, dok su druge na druge načine ušutkali, a oni imaju čitav arsenal metoda poznatih iz onog sustava.

Stoga nije nikakvo čudo što su dr.Dragan Čović i Mijo Krešić visoko pozicionirani kadrovi HDZ BiH, jer oni su samo mali dio mreže tajnih suradnika KOS-a i UDBE bivše zločinačke SFRJ, koje vladaju Hrvatima od završetka II-svjetskog rata, za vrijeme Domovinskoga i nakon njega.

Sada se postavlja pitanje gdje su nestali preostali domoljubi, Katolici, Branitelji i Hrvati koji za sve ovo znaju a šute? Zar je moguće da Predsjednik Vlade ŽZH i Gradonačelnik Grada Širokog Bijega Zdenko Ćosić i Miro Kraljević ne znaju tko su i što su zapravo bili i ostali dr.Dragan Čovć i Mijo Krešić kojima su podčinjeni?

Gdje su nestali predstavnici silnih braniteljskih udruga HVO-a iz Domovinskog rata koji također jako dobro znaju tko su prozvana dvojica, te mnoštvo drugih Čolaka, Jelavića, Pavkovića, Komšića, Ljubića, Lasića-Gorankića, te mnogih novinara, javnih djelatnika, kulturnih i sportskih djelatnika bivših suradnika UDBE koji i dan danas pišu grozote o Domovinskom ratu, Međugorju, hrvatskim generalima, koji čame u zatvorima diljem svijeta, Europe, RH, BiH, dok su neki poput časnog Generala Mije Jelića morali napustiti BiH i pravdu tražiti u RH?

Gdje su nestali Branitelji kao najčasniji sinovi svake države pa i ove šugave BiH?

Ta nisu zar svi potkupljeni, ucijenjeni, ili u tolikoj mjeri povrijeđeni da im je sve svejedno jer ionako ne mogu ništa promijeniti, pa im je mnogima lakše svoju djecu otpremiti vani, i otići za njima, ili pak jednostavno šutjeti i raditi svoj posao od koga ne mogu živjeti?

URB HVO-a ŽZH u to nikada nije vjerovala, ne vjeruje, niti će. Uvijek je bilo i biti će časnih Branitelja i domoljuba koji će moći zamijeniti 1995 sa ovom, bilo kojom. A sva je prilika kako se ta godina primiče. Jer ono što smo propustili učiniti te slavne 1995.godine kada smo ovim suradnicima UDBE i KOS-a natjerali strah u gaće, koje su oni zamijenili s drugim više nećemo dozvoliti.

Stoga pozivamo sve Branitelje, domoljube i Katolike diljem svijeta da konačno stanemo u kraj onima koji su početkom 1991 godine bili na neprijateljskoj strani a sada se izruguju našim pobjedama i našim svetinjama. Ne dopustimo im više nikada blaćenje i skrnavljenje imena Svete Katoličke i Apostolske crkve u Hrvata, Svetog Domovinskog rata, HVO-a, HR H-B, onog zelenog tenka T-55 na Pologu, blaćenje naših Generala HV-a i HVO-a, Međugorja, starohrvatskog pozdrava ZDS (ZA DOM SPREMNI), izjednačavanje agresora i Branitelja, zabrane Svetih Euharistija u spomen na Bleiburg, jer naši neprijatelji imaju jedno ime koje nosi isti znak a on je krvava zvijezda petokraka koja je ista u II svjetskom ratu, nakon njega, u vrijeme Domovinskog rata u RH i BiH,a na našu veliku žalost i nakon njega danas,koju ovi prozvani likovi još čuvaju u svoji vilama, poslovnim prostorima, a poglavito u svojim srcima.

Osovimo se na noge svi zajedno jer u nama još žara i vatre ima koja može buknuti samo joj je potreba iskra. A ta iskra se skriva negdje u dubini naših ranjenih srca koja nisu zaboravila ljubiti i voljeti svoje svetinje koje nam ubijaju sve više i više.

Koristimo ubuduće sve prigode i prilike koje su nam na raspoloženju. Prva je obilježavanje Križnog puta,a potom Oluje, a doći će opet Polog 07.svibnja 2021.godine, kad ćemo se pojaviti u broju od kojeg će glava zaboljeti sve one koji su planirali kao i svih prethodnih godina doći na to mjesto i izrugati se svima nama kod onog zelenog tenka, simbolike naše borbe koja nikada ne umire, a u vrijeme zaustavljanja JNA su bili na neprijateljskoj strani.

Obucimo se svi u majice HOS-a sa našim voljenim znakom ZDS (ZA DOM SPREMNI )jer smo njime zadojeni,jer je on naša sudbina, naš put istina i život. A oni koji s nama nisu ZA DOM SPREMNI bolje je neka nam ne prilaze nikada i nigdje. Zauvijek! Inače ćemo mi prići njima i završiti ono što nismo krajem 1995.godine.

URB HVO-a ŽZH