POSUŠJE – Na meti vandala ponovo su se ovih dana našle zelene površine i ovaj put unutar kružnih tokova u općini Posušje.

Vozači, prolaznici kao i oni koji uredno održavaju javne površine na području općine Posušje zatekli su zaista tužnu sliku. Netko je tijekom noćnih sati vozilom, umjesto cestom prelazio nekoliko puta preko zelenih površina unutar kružnih tokova na Ričini, skretanju za Grude i Rastovači. Tragovi točkova ostali su vidljivi na travnatoj površini, budući da se nepoznata osoba popela na travnatu površinu i vrtila u krug te proklizavanjem kotača je uništila, piše Posusje.net.

Nadamo se da će institucije odraditi svoj posao i naći počinitelja ovog kaznenog dijela i propisno ga kazniti.

ktpos 230222016 1

Materijalna šteta i nije toliko bitna koliko činjenica da netko na ovakav vandalski način uništi uređenu zelenu površinu, najviše govori o stupnju urbane kulture i odnosu pojedinaca prema zelenilu i zelenim površinama u našem gradu.

Svjedoci smo da se u posljednje tri godine uradio veliki posao u sklopu redovitog održavanja javnih prometnih i zelenih površina i uređenju kružnih tokova i raskržja na prostoru općine Posušje. Na ovaj način pokušavaju se minimizirati zalaganja onih koji uredno rade svoj posao.

Ovim putem još jednom apeliramo na građane da čuvaju javne zelene površine, kao površine koje doprinose ljepšem ambijentu življenja svih građana, ali i posjetitelja Posušja.

Posusuje.net