U Mostaru prosvjedi roditalja za normalizacija nastavnog procesa u hercegovačkim školama

U Mostaru se večeras održava prosvjed roditelja koji su nezadovoljni načinom odvijanja nastave u hercegovačkim školama. Po prvim procjenama na prosvjedu se okupilo oko 500-600 građana, javlja Dnevni.ba.

U prosvjedu, čiji organizator je udruga roditelja ‘Naša djeca 2014’ zahtjeva se normalizacija nastavnog procesa u hercegovačkim školama.

Rodielji ovog ponedjeljka potpisuju peticiju za podršku zahtjevima Udruge roditelja Naša djeca 2014 i dijeljenje Zahtjeva za za osiguranjem minimalnih tehničkih uvjeta za praćenje nastave na daljinu koji su roditelji osobno pozvani predati u srijedu, 16. 9. 2020. godine na protokol Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, u zgradi Vlade HNŽ-a, Stjepana Radića 3.

Zahtjevi roditelja su da online nastava bude isključivo u slučaju opće karantene, da se mjera samoizolacije izriče samo zaraženom djetetu, a ne svim učenicima u grupi, odnosno razredu. Temperaturu, zahtijevaju, da se djeci mjere doma, a ne pri ulasku u školu, kao i obavezno uvođenje velikog odmora za učenike svih razreda na otvorenom. Također traže ukidanje ograničenja maksimalnog broja učenika na 15 i formiranje razreda ovisno o kapacitetu učionica te ispitati koliko mjere utječu na psihološki i socijalni razvoj djeteta.

Dnevni.ba