FOTO: Mili Marušić

U Gradskoj vijećnici ovog petka održano je izvlačenje skupina Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega 2019.

Kao i dosadašnjih godina utakmice MNL MZ igrati će se na sportskim terenima Prve OŠ Široki Brijeg u Klanacu u razdoblju srpanj – kolovoz 2019. godine, dok će se finalna utakmice koja će se igra u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti odigrati na nogometnom stadionu Pecara u naknadno određenom terminu. Iako su bile špekulacije prošle godine kako se finalne utakmice više neće igrati na Pecari, predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijega Ivan Zeljko kazao kako tradiciju ne treba prekidati jer finalna igra na Pecari je velika čast za sve mjesne zajednice.

Pobjednik na Pecati predstavljati će Grad Široki Brijeg na završnici Lige Hercegovine, a ove godine domaćin je Općina Posušje.

Važno je istaknuti, kako će svi igrači koji budu nastupali bit osigurani za slučaj nezgode. Osiguranje će pokriti Central osiguranje. Također, sve ekipe i ove godine su oslobođene plaćanja kotizacije što su svi nazočni predstavnici sa oduševljenjem primili.

Nezgodna situacija je trenutak koji je samo bio pitanje kada će se dogoditi s obzirom kako pojedinjim mjesnim zajednicama nedostaje igrača i što poduzeti kada se to dogodi!?

Sjećamo se prošle godine kako je MZ Mokro imao problem s igraćim kadrom, tako da su doslovno protivniku po pravilniku poklanjali bodove jer nisu mogli nastupati. A ove godine problem je nastao u MZ Crne Lokve čiji je predstavnik iznio taj problem s kojim se susreću kako nemaju dovoljno igrača, te su se svi složili da u tom slučaju kada je takva situacija mnogi nastupati igrači iz okolnim mjestima.

Raspored po skupinama:

Skupina A

MZ Knešpolje
MZ Turčinovići
MZ Trn
MZ Brig
MZ Buhovo

Skupina B

MZ Jare
MZ Kočerin
MZ Ciglana Gradac
MZ Crne Lokve
MZ Mokro

Skupina C

MZ Desna Obala
MZ Rasno
MZ Ljuti Dolac
MZ Dobrič, Provo i Grabova Draga
MZ Dužice

Skupina D

MZ Dobrkovići
MZ Privalj
MZ Izbično
MZ Biograci
MZ Uzarići

Skupina E

MZ Ljubotići
MZ Lijeva obala
MZ Čerigaj
MZ Oklaji
MZ Crnač

Početak MNL MZ najavljen je za 1. srpnja 2019. godine, utakmicom između mjesnih zajednica Turčinovići – Buhovo.

Ponedjeljak, 1. srpnja:

1.utakmica – Turčinovići – Buhovo
2.utakmica – Jare – Mokro
3.utakmica – Rasno – Dužice

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info