Tihomir Bradvica: “Dajte da govorimo istinu. Ovo nije hrvatska, nego antihrvatska politika i antihrvatski interes”

LJUBUŠKI – U Ljubuškom je u noćnim satima 17. kolovoza eksplodirala naprava ispred kuće porodice Bradvica u Ljubuškom. Glavna meta napada je inženjer Tihomir Bradvica, urednik portala Ljubuski.net, osoba koja se već duže vrijeme snažno javno angažira na razotkrivanju svih oblika devijantnih društvenih pojava, ne samo u Ljubuškom, nego i na području Zapadnohercegovačke županije, piše bh. novinska agencija Patria.

Napad je došao nakon niza ponovljenih prijetnji Bradvici, nakon upozoravajućih grafita, opstruiranja istraga i pokušaja zataškavanja kriminalnih nedjela od struktura vlasti.

Tihomir Bradvica piše i djeluje vrlo aktivno u Ljubuškom. Portal Ljubuski.net pozvao je sve građane da javno osude ovaj podmukli čin, te da zajedno stanu u obranu društvenih vrijednosti i imovine ljudi, i obrane prostor javnog govora.

U izjavi za novinsku agenciju Patria Bradvica je kazao da je od popucalih stakala od eksplozije povrijeđena njegova majka.

“Eksplozija je bila uz samu obiteljsku kuću. Ja vjerujem da će se pronaći izvršitelj, ali problem je što će naredbodavci biti i dalje u sjeni i nedodirljivi. Budala se može naći za sitne novce da uradi neko nečasno djelo”.

Protiv Bradvice se već godinama izmišljaju svakojake laži, podmeće mu se neprestano ono sa čime nema nikakve veze, ne bi li se prikazao u negativnom svjetlu.

“Nisam član niti jedne stranke, ne pripadam niti jednoj političkoj opciji. Intelektualac sam i trudim se biti častan i pošten čovjek. Inženjer sam strojarstva. Ali, ja već tri godine ne radim svoj posao, jer mi se ne da”.

Na pitanje kako je to moguće, Bradvica kaže da državom i društvom vladaju srednjoškolci.

“Suština ovog pogubnog stanja je da se intelektualcima godinama oduzima utjecaj koji bi u svakom društvu morali imati. Vladaju mediokriteti i posljednje primitivne osobe sa srednjom naobrazbom. Upravo zato sam i izvrgnut pokušajima podvala u javnosti, pokušajima da se na sve načine diskreditiram. Ali, ne ide im to od ruke. Moji sugrađani me znaju kao njihovog, odanog čovjeka, koji svojoj sredini i svom gradu i županiji želi samo dobro”.

Bradvica navodi da je stanje u Ljubuškom kritično, zaduženost općine veća je od 20 milijuna maraka.

“Na nivou županije dug je preko 100 milijuna. To je previše za manje od 100 tisuća stanovnika. Mnoge firme su propale. Dolaze dugovi na naplatu, a županija se i dalje godišnje zadužuje od 7 do 10 milijuna KM”.

Ovaj novinar navodi da su nedavno smanjene plaće nastavnicima, dugovi rastu a napretka i zapošljavanje nema.

“Dajte da govorimo istinu. Ovo nije hrvatska, nego antihrvatska politika i antihrvatski interes”.

Na pitanje da li vjeruje da će istraga uspjeti pokazati i počinitelja i naredbodavca, Bradvica je izrazio sumnju u to.

“Ne, ne vjerujem. Ja sam već prije bio fizički napadnut od nekih ljudi iz vlasti. Ne vjerujem načelniku općine Barbariću, ne vjerujem ljudima iz vlasti, Zdenku Ćosiću, Zdravku Borasu, direktoru Uprave policije županije Milenku Madunoviću. Ne vjerujem, jer dijele oružje ljudima iz kaznene evidencije i sa kriminalnom pozadinom. To radi i direktor Granične policije Zoran Galić. Da, to je strašno. Uostalom istragu o tome vodi Federalna uprava policije”.

Bradvica kaže da nije uplašen niti pokoleban i da će nastaviti raditi za dobro svog grada i županije.

Nap.ba