SVJETSKO – A NAŠE: Genocidni rezultati HDZ-a BIH i Dragana Čovića

Dok Andrej Plenković priča s Draganom Čovićem o političkim i biološkim gubicima Hrvata u BiH, za što veliku, ako ne i najveću, krivicu snosi upravo HDZ BiH, u pozadini se događa potpuni gospodarski “genocid” na hrvatskim tvrtkama, županijama i općinama.

Ako Plenković o tome trenutačno ne zna ništa uskoro će saznati, ali vjerujem da mu je o tome govorio otac biskup Ratko Perić.

Korupcija i pljačka uzimaju svoj danak i ekonomski temelji Hrvata u BiH polako nestaju i kopne.

Čoviću da bi o(p)stao treba svevremenska ugroženost Hrvata od Bošnjaka i Srba. Iz Republike Srpske smo protjerani, a s Dodikom Čović ima najbolje odnose. Iz središnje Bosne ne nestajemo takvim tempom, kao iz Hercegovine, gdje polako dolaze Arapi i gubimo Stolac i uskoro stolni grad Mostar. Da u Stocu radi samo jedna tvornica bilo bi stanje puno bolje. Arapi su kupili HEPOK a priča se kako kupuju i hotel Mepas u središtu Mostara.

O svemu bi se dale napisati veličanstvene kolumne, ali dobro bi bilo kada bi ih napisao, recimo, Nino Raspudić, netko iz Večernjeg lista ili Rajko Vasić, srpskohrvatski kolumnist, onako smjelo upakirane u filozofski celofan, kako se to inače radi kada se dodvorava vlasti za osobni interes do užegle samopromocije.

Rezultati HDZ-a i Dragana Čovića

Objava gubitka EP HZHB od 190 milijuna KM je rezultat potpune pljačke ovog poduzeća, koje mora uvijek poslovati s dobiti i ulagati u razvojne projekte. Dolaskom Marinka Gilje dogodio se krah, ali režiser svega je svakako Dragan Čović, jer se ništa ne događa bez njegova naloga. Zapošljavanjem stotina stranačkih uhljeba u vlastitom se narodu stvara feudalna segregacija. Kadrovi sumnjivog znanja i tako samo parazitski postavljeni na funkcije uništavaju EP HZHB.

HDZ-ovci su se smijali Jerki Lijanoviću, ali Čović je od njega, nažalost, puno gori.

Aluminij Mostar ima gubitak od 300 milijuna KM. Svaka ptica na grani zna da iza većine tog gubitka stoji HDZ BiH i Dragan Čović.

Metalska industrija je trebala biti temelj razvoja Hercegovine, a potpuno je uništena. Čović zna za koga i zašto.

Ne trebamo ići daleko od naše županije, koja ima gubitak veći od 105 milijuna KM. Opet iza svega stoji HDZ BiH preko nesposobnih kadrova poput Zdenka Ćosića i sličnih.

Ako se vratimo na općine, onda dolazimo i do uzornog primjera uništavanja i korupcije – Ljubuškog. Samo JKP Ljubuški ima gubitke od 10,2 milijuna KM, a općina minus preko 20 milijuna KM.

Kada zbrojimo EP HZHB, Aluminij, ZHŽ i Ljubuški eto gubitka od 710 milijuna KM.

Jesmo li svjesni ove pljačke?

Neshvatljiva je benevolentnost naroda, koji se ne želi pouzdati u svoju snagu, koji ne želi upotrebljavati oči i uši, već dopušta duhovni, društveni i gospodarski krah, umjesto da potakne hrvatski preporod.

Ljubuski.net