“Šuknuše ga” bivšem ministru Ministarstva financija ZHŽ Radoslavu Luburiću za neplaćanje doprinosa!?

Je li neplaćanje doprinosa i poreznih dugovanja od strane Vlade ZHŽ od 2012. – 2015. godine bio isključivo hir i samostalna odluka bivšeg ministra Ministarstva financija ZHŽ Radoslava Luburića iz Studenaca? Je li to bio usmeni dogovor s premijerom Zdenkom Ćosićem i ostalim ministrima ili Zdenko Ćosić i ostali ministri o tome nisu imali pojma, pokazati će vrijeme.

Ali, prema sadašnjim saznanjima nikakvog pisanog akta u Vladi ZHŽ da se doprinosi u navedenom periodu ne uplaćuju nema, pa se u pravnim krugovima čuje kako će zbog toga odgovornost pasti samo na Radoslava Luburića.

Da bude još gore, izgleda da bivše kolege Luburiću okreću leđa, što pokazuje jedan mali isječak iz sljedećeg dokumenta u kojem stoji da je za plaćanje doprinosa odgovorno samo Ministarstvo financija ZHŽ:

rldp 1212016 1

Čak se doznaje da postoje izjave u kojima odgovorne osobe u bivšoj Vladi ZHŽ i drugim institucijama (članovi HDZ BiH) navode da nisu imale pojma da Ministarstvo financija, odnosno Radoslav Luburić ne uplaćuje doprinose i druga porezna dugovanja sukladno federalnim zakonima, pa tako niti ne osjećaju odgovornost.

Obzirom na visinu poreznih dugovanja za ovo kazneno djelo je predviđena kazna zatvora u trajanju od minimalno tri godine.

rldp 1212016 2

Ljubuski.net