Tjedan dana čekamo od glasnogovornika Stožera CZ ŽZH Stipana Zovke odgovore koje zanimaju javnost, ali ignorirani smo jer im se na da javnosti neke stvari pojašnjavati jer imaju sigurno važnijeg posla!

No, danas (utorak, 21.travnja 2020. god.) stiže standardno priopćenje Stožera CZ ŽZH, ali u njemu jedna “potkradena” greška koju smo uočili (inače, dešavaju se greške češće) ali ova nam je “zapela” jer redovno provjeravamo i ostale institucije i njihova priopćenja, pa tako da smo naletjeli kako Uprava policije ŽZH piše jedno, a ovi drugo. Mala greškica, ali dobro uočljiva.

Naime, Uprava policije ŽZH je na svojoj službenoj web stranici objavila kako je u posljednja 24 sata evidentiran jedan prekršitelj policijskog sata u Ljubuškom, a dok je Stožer CZ ŽZH u svom priopćenju naveo kako nije bilo nikakvih zabilježenih prekršaja u posljednja 24 sata.

Uostalom, pročitajte sami i uvjerite se:

Sat vremena, znači nakon 1 sat objave ovog članka na portalu SirokiBrijeg.info, ekipa iz Stožera CZ ŽZH reagira sa svojim priopćenjem gdje tvrde nešto suprotno od nas.

Priopćenje njihovo prenosimo u cijelosti:

Večeras se pojavila u jednom mediju informacija o “lažiranju priopćenja” koje svakodnevno objavljuje Stožer civilne zaštite ŽZH. Takve zlonamjerne optužbe u potpunosti odbacujemo.

Navedeni prekršaj o kojemu je izvijestila danas PU Ljubuški dogodio se 17. travnja na području Ljubuškoga. PU Ljubuški je zaprimila prijavu o osobi koja je prekršila mjeru policijskog sata. Prekršajnom obradom je utvrđeno kako se prijavljena osoba kretala osobnim automobilom u 21.50 sati spomenutog dana, iako za to nije imala važeću dozvolu. Nad prijavljenom osobom je izvršena prekršajna obrada o čemu je danas i izvijestila PU Ljubuški. U protekla 24 sata nije se zabilježeno nijedno kršenje mjere policijskog sata, ali je izvršena obrada za događaj od 17. travnja.

O svim bitnim događajima nastojimo pravovremeno informirati javnost i to ćemo nastaviti činiti i ubuduće.

Podsjećamo, na snazi je policijski sat u trajanju do 20 do 5 sati. Broj operativnog centra je 121.

Stožer CZ ŽZH

P.S.

Poštovani,

Stožernici CZ ŽZH, mi nismo “jedan medij”, mi smo neovisni medijski portal SirokiBrijeg.info koji služi isključivo narodu, a ne nekoj političkoj stranci!

Nadalje kažete, događaj se sporni dogodio “17. travnja”, a ne 21.travnja kako je kod nas objavljeno, a uz što smo priložili uslikani dio sa službene stranice MUP-a ŽZH gdje piše 21.travnja, a ne 17. travnja, kako Vi navodite.

Znači želite kazati kako MUP ŽZH LAŽE sa svojim radom i objavljuje događaje koji su se dogodili prije nekoliko dana, ali su objavljeni (danas) 21. travnja i pišu događanja u zadnja 24 sata. Mi nemamo administrativnu dozvolu da ulazimo u njihovo računalo, tj. web stranicu i pišemo događaje umjesto njih što su radili jer oni imaju svoje administratore koji se brinu o informiranju javnosti sa svog portala, a što mi mediji redovno prenosimo i takve potpisujemo kao njihove službene i “vjerodostojne” informacije.

Da ste tako ažurni u dostavljanju odgovora, kao što ste sada s ovim pravdanjem sebe. Sigurno bi puno toga bilo jednostavnije da ljudi shvate što i na koji način radite!

S poštovanjem,
Mili Marušić, urednik portala
SirokiBrijeg.info