Stožer CZ ŽZH postaje nešto poput FBI ili CIA, u igru se uključuje i Tužiteljstvo

Tužiteljstvo ŽZH se uključuje u “igru” oko koroniziranja na području ŽZH, kratko bi bilo rečeno za novu mjeru koju je predstavo Krizni stožer ŽZH ovog utorka nakon 34. sjednice gdje su uvidjeli propuste u svojim redovima.

Nakon što su raspustili općinsku i gradsku inspekciju jer je previše bila upetljana u nečasne radnje pogodovanja novcu, a ne zašiti zdravlja stanovništva i sprječavanje širenja koronavirusa, a njihov zadatak preuzela Upravu za inspekcijske poslove ŽZH ustanovilo se kako nije neka velika razlika između ove dvije ekipe jer mnogi ugostitelji i privatnici ni njihov rad ne doživljavaju ozbiljno ili i njima mogu “šušnuti” kako bi “zažmirili” na neke stvari, u samu igru oko provođenja zapovijedi dodatno će se uključiti još neke službe koje i ovako ne stignu sve svoje obaveze, istrage i zadatke odraditi.

Ali tu je “Civilna zaštita” da im pripomogne

Uglavnom, Stožer civilne zaštite postaje nešto poput CIA ili FBI-a koji će prikupljati sve relevantne podatke od Zavoda za javno zdravstvo, Uprave za inspekcijske poslove i policije, a koje će nakon toga dodatno istražiti, i s tim istražnim radnjama ići na Tužiteljstvo ŽZH koje bi trebalo pokretati kaznene prijave za sve prekršitelje za koje se dokaže sumnja kako su dio “promicatelja punionica Domova zdravlja i bolnica”!

Izgleda kako je bivša školska ustanova iz Širokog Brijega “Nikad nije kasno” izbacila dovoljno školovanih koji su svoje mjesto našli “u državnim jaslama”, pa evo im prilika da se sada dokažu u istragama koje su pred njima jer MUP ŽZH je “mala maca” za ove kadrove koji dolaze.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info