Što sutra kada nam zatreba liječenje u inozemstvu!? Za posao svakako znamo da nam pomoći nema…

Ma kakvom inozemstvu, pa novac je prijeko potreban za osposobljavanje naših bolnica, opremanje, osiguravanje normalnog funkcioniranja, plaću radnicima, nove zaposlene koji čekaju na birou a prijeko su potrebni bolnicama jer su mnogi otišli u inozemstvo zbog uvjeta u kakvim su se nalazili ovdje… Do čega je došlo da se gledanje televizije počelo naplaćivati, po cijeni koja je viša od troška za dnevni obrok u bolnici…

Tko to može pozajmiti naše namjenski izdvojene novce za zdravstvo i za zapošljavanje pa ih još ne vratiti ???

Zapadno-Hercegovačka Županija grca u dugovima. Točnije cijela država grca u dugovima i zadužila bi se puno više kad bi joj kreditori dozvoljavali. Iz Narodnih Novina ZHŽ saznajem da je dana 23.12.2016. na skupštini ZHŽ donesena odluka kojom se otpisuje gotovo 6.5 mil KM duga prema Zavodu za zdravstveno osiguranje te više od 1 milijuna KM duga prema Zavodu za zapošljavanje, sve kako bi neki vladajući političari mogli slobodno govoriti da su nešto učinili/dug smanjili? Nije čudno da će poneki ljudi pomisliti, zbog odluke donesene na ovaj datum, kako je dojava bombe u Namexu savršeno tempirana jutro nakon skupštine kako bi se izbjeglo spominjanje ovako katastrofalne odluke!?

Što se sve moglo uraditi sa tim novcem? Recimo ovaj milijun maraka što je uzet iz Zavoda za zapošljavanje, ako nema pametnije odluke, podijeliti pravedno građanima koji su dugo na birou pa su se odlučili u sadnju smilja uz vlastiti trošak ili dizanje kredita sa posljedicom biti ili ne biti? Ma bilo što, ali toga milijuna više nema, kao ni ostalih 6.5 mil. Ti novci su došli od odvajanja novca iz vašeg džepa dragi građani, od vaše mukotrpno zarađene plaće za vaše zdravlje, zdravstvene probleme vas i vaših bližnjih, za zapošljavanje svih nezaposlenih. Ali što?! Novca više nema. Namjenski su poslani u određene fondove ali oni koje smo izabrali su ga posudili za potrebe županije koju očito ne umiju voditi kako treba te su ga potrošili i odlučili su taj dug izbrisati.. Kako na ovaj način do prosperiteta!?? Hvala vam.

.-Pismo od pratitelja i zalagača za prosperitetnu Hercegovinu

Pitanje:
Vidite li kontradikciju između gore navedene činjenice i činjenice da je porezna uprava FBIH u proteklih 12 mjeseci pod pritiscima vladajućih izvršavala puno strože kontrole poslovnih objekata te prikupila rekordnih 4.4 milijarde maraka a uz to zapečatila 1731 objekt koji ne može dobiti odobrenje za nastavak rada dok ne podmiri dugovanja koja ima prema općini, županiji, federaciji?

FB: Hercegovina – uskoro zemlja prosperiteta