Otvorenim pismom nakon 50 dana, učenici iz razreda Mile Solde – “Nismo se dogovorili da prešutimo istinu”, prozivaju našu kolegicu Martinu Mlinarević Soptu, koja je iznijela svoje osobne stavove oko ovog slučaja. A koje ima i većina građana, a mnogi nemaju tu mogućnost i nemaju hrabrosti to sve reći sa svojim imenom i prezimenom, nego kroz neke “pseudonime” i anonimne komentare to sve iznose već 50-ak dana.

Naravno, i svi Vi koji ste to pismo uputili mogli ste se potpisati.

Odgovorom na to Otvoreno pismo oglasila se i facebook stranica “Istina za Solde“, a koji odgovor u potpunosti podržava i portal SirokiBrijeg.info.

Nadamo se i vjerujemo kako ste svi Vi koji stojite iza tog “Otvorenog pisma” jučer bili na Trgu u Širokom Brijegu i dali svoj doprinos kao podrška svom školskom kolegi, obitelji Soldo, kao i tome da se (već) jednom kaže – DOSTA NASILJU I ŽELIMO ISTINU I PRAVDU!!!

OTVORENO PISMO: Razred Mile Solde: Nismo se dogovorili da prešutimo istinu

ODGOVOR NA OTVORENO PISMO:

“Nije vama Martina kriva, draga djeco. Ako je vas, kako kažete, “najviše pogodio njezin članak”, nakon pedeset dana, nakon Provjerenog, nakon naših i medija iz Hrvatske, nakon pritiska javnosti, ništa vas ne boli, ni blizu kao vašeg kolegu.

Kako ne kažete – najviše nas je pogodilo što nam je kolega pronađen u lokvi krvi. Kako mislite “nas pogađa”? Kako mislite “mi jadni, osuđeni”?

“Ovdje odgovaramo onima koji nas napadaju”, kažete. Draga djeco, ovo pišu vaši sugrađani (da se razumijemo) – niste žrtva vi, kako se da iščitati iz vašeg teksta. Žrtva je vaš kolega koji je trebao, sigurno, i vašu javnu i podršku u svakom smislu od prvog dana! A ne od onog dana, otkad se vi osjećate prozvanima. Ni sada ne generaliziram, naravno. Sigurna sam da ima divnih među vama koji bi učinili sve za prijatelje. Ali, dajte, gdje su oni što se ne jave sami da daju izjavu, a bili su na rođendanu, no nisu još ispitani. Gdje su takvi? Njih i slične prozivajte. Ne Martinu, ne one koji su otpočetka u ovoj priči, kada nitko nije bio i kada nitko nije pričao” – stoji u odgovoru FB stranice “Istina za Solde

Dragi učenici,

nema potrebe da se prepiremo preko medija, nego shvatite kako ste ranije trebali reagirati i ne dozvoliti dadođe do ove situacije, isto kako je policija trebala davno sve već to riješiti i nitko nikoga ne bi prozivao i ne bi se otvorile razne spekulacije oko svega ovoga, a otvorile su se s razlogom, i svi to jako dobro znate!

Nemojte kriviti Martinu ili bilo koga za te prozivke. Ako želite nekoga kriviti prava adresa je PU Široki Brijeg.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info