U MUP-u ŽZH već dugo vremena tinja nezadovoljstvo zbog kriminala, kojeg provodi v.d. ravnatelja policije Milenko Madunović i ministar Zdravko Boras.

Skupina policijskih službenika je zbog toga uputila pismo Nezavisnom odboru protestirajući zbog kriminala Madunovića, ali i zbog činjenice da se isti lažno predstavlja, te vrši progon djelatnika u službi, koji se opiru ili ukazuju na nepravilnosti. Vlada ŽZH nije mogla dodijeliti čin generalnog inspektora Milenku Madunoviću, jer je to nezakonit, piše portal Ljubuski.net..

Selekcijom policijskih službenika prema odanosti spram ministra Borasa, u prvom redu, a potom Madunovića, kao osobe koja sve provodi usprkos svojoj samostalnosti, rezultirala je potpunom segregacijom službenika po pitanju obrazovanja i znanja. Tako je na važna načelnička mjesta postavljen niz službenika s upitnom diplomom, dok oni sa urednim diplomama moraju trpjeti progon u službi.

Sve to pokazuje dokumentacija iz 2015. godine kada su krivotvoreni potpisi i promaknuto 18 policijskih službenika.

Donosimo dio dopisa upućenog Nezavisnom odboru:

policajci_protest_protiv_madunovica_7112016

Tko štiti kriminal?

Iza svega stoji politika HDZ BiH, koja je napravila potpuni društveni kaos i izvrnula principe vrijednosti, stvorivši od MUP-a ŽZH leglo kriminala.

Iako je sve jasno Tužiteljstvo ŽZH na čelu sa tužiteljicom Vesnom Ćavar štiti procesuiranje i tako kriminal, što ćemo pokazati kroz dva sljedeća nastavka, a na djelu je bio tužitelj Mladen Hrstić.

Ljubuski.net