I SLUŽBENO: Hrvatski dužnosnici iz BiH i RH pozvali Hrvate u Njemačkoj da glasaju na izborima u BiH

Nakon što smo preko portala SirokiBrijeg.info objavili postupak registracije za predstojeće izbore u BiH i pozvali naše “bivše” sugrađane koji svoju koru kruha traže diljem Europske unije. Isti je taj poziv izgleda dospio do “ušiju” HNS-a BiH kojemu se nije svidjelo razmišljanje tih osoba kojima nije na pameti palo da se vraćaju, a kamoli da daju svoj glas onima koji su im pokazali kako za njih nema mjesta u njihovoj kući. Tako da su pokušali malo priopćenjem smiriti “strasti”.

Nije samo vladajuća vlast dobila kritike, nego općenito svi političari sadašnji i prošli kojima nije stalo da ih zadrže.

Potrebne su izgleda drastične promjene svih struktura vlasti i micanje sviju njih kako bi se nešto na bolje promijenilo. U čemu se i mi s portala SirokiBrijeg.info definitivno slažemo i maksimalno podržavamo promjene micanja sviju dosadašnjih političara i političarki koji su se dobro namirili svih ovih godina.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski svjetski kongres Njemačke pozvao je Hrvate podrijetlom iz Bosne i Hercegovine da se prijave i dopisno glasaju na općim izborima na jesen kako bi pomogli Hrvatima da ostanu jednakopravan i konstitutivan narod u BiH, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskoga narodnoga sabora BiH.

Hrvatski svjetski kongres Njemačke organizirao je u subotu u Bad Homburgutribinu na kojoj su sudjelovali hrvatski dužnosnici iz Republike Hrvatske i BiH.

Dužnosnici iz RH rekli su da je politika službenoga Zagreba desetljeće i pol zanemarivala BiH i poziciju Hrvata u toj zemlji, a da se sada to znatno promijenilo te se nastoji snažno pogurati put BiH u Europsku uniju i uspostaviti punu jednakopravnost Hrvata u ovoj zemlji.

O važnosti predstojećih izbora govorili su na tribini i predsjednik Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) BiH i hrvatski saborski zastupnik Božo Ljubić, predsjednik Saborskoga odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, državni tajnik u Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, te organizator tribine i čelnik Hrvatskoga svjetskoga kongresa Njemačke Franjo Akmadža.

Ljubić je istaknuo važnost promjene Izbornoga zakona kako bi se onemogućilo da brojniji Bošnjaci i Srbi biraju Hrvatima političke predstavnike u vlasti na svim razinama vlasti, što je naložio i Ustavni sud BiH.

Državna tajnica Bušić, državni tajnik Milas i predsjednik Saborskoga odbora za vanjsku političku Kovač istaknuli su da je ustavna obveza Republike Hrvatske skrbiti se o Hrvatima u iseljeništvu, a napose u Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da je RH potpisnik i Daytonskoga sporazuma.

Kako se navodi u priopćenju, govornici su podržali zajedništvo Hrvata na predstojećim izborima i pozvali iseljene Hrvate da daju doprinos u zajedničkoj borbi za opstojnost sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini.

SirokiBrijeg.info