“Skauti” do treće pobjede bez većih poteškoća

Rukometaši Izviđač Central osiguranja bez velikog napora došli do svoje treće pobijede i 100% učinka u Premijer ligi BiH za rukometaše u sezoni 2017/2018. Koliko su „Skauti“ bili dominantni u utakmici protiv dobojske Sloge u prilog tome govori i rezultat 9:1 u 13. minuti susreta. U tih prvih trinaest minuta po tri put mrežu Bogdanovića, vratara Sloge, pogađali su Marko Vukić i Kristijan Jarak, dva puta David Mandić, a među strijelce se upisao i Mario Pavlak. Prednost od osam pogodaka dovela je do opuštanja u redovima Izviđača, što je omogućilo gostima da dođu „do zraka“ i sljedećih nekoliko minuta ublaže prednost Izviđača na pet pogodaka (11:6, 17. minuta). „Skauti“ ponovno „pritišću gas“ i na odmor se odlazi s njihovom prednošću od sedam pogodaka (19:12)

U drugom poluvremenu trener „Skauta“ Silvijo Ivandija „miksao“ je sedmorku, uigravajući neke varijante, a i pružajući svim rukometašima određenu minutažu. Po prvi put „vatreno krštenje“ u redovima „Skauta“ imali su sedamnaestogodišnjaci Gabrijel Mišetić i Domagoj Alilović. Posebno raspoložen bio Gabrijel Mišetić, miljenik navijačke skupine „Skauti“, koja se sinoć u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom i dobro zabavljala, postigavši tri pogotka. Do najveću prednost od trinaest pogodaka Izviđač je stigao u nekoliko navrata (31:18 u 49., 32:19 u 52. i 33:20 u 53. minuti), ali u posljednjih 6-7 minuta, težeći atraktivnosti, “Skauti” propuštaju nekoliko „zicera“ što koriste gosti i smanjuju prednost „Skauta“ na njima prihvatljivih devet pogodaka.

Kao po pravilu najučinkovitiji i najbolji igrač susreta bio je David Mandić s jedanaest pogodaka, pet pogodaka postigao je Kristijan Jarak dok su se po tri puta u listu strijelaca upisali Marko Vukić, Gabrijel Mišetić i Josip Grbavac. Dobri su bili i vratari Josip Kvesić i Ivan Budalić sa po sedam obrana.

U redovima Sloge najefikasniji su bili Bojan Tulendić sa šest i Aleksandar Milojević s pet pogodaka.

U sljedećem 4. kolu, koje je na rasporedu 14. I 15. listopada, „Skauti“ će gostovati u Sarajevu gdje će odmjeriti snage s rukometašima sarajevske Bosne.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Sloga 33:24 (19:12)

RK Izviđač CO: Kvesić (7 obrana, 2 sedmerca), Budalić (7 obrana, 1 sedmerac), Miličević, Mišetić 3, Alilović 1, Kaluđerović 2, Mandić 11/2, Marković, Čutura 1, Leković 2, M. Pavlak 2, Jarak 5, Jozinović, Grbavac 3, Vukić 3, A. Pavlak.

Trener: Silvijo Ivandija.

RK Sloga: Bogdanović (5 obrana), Bosić(5 obrana), Simić, Tulendić 6, Nedić 3, Petrušić, Zekić 3, Pejić 1, Pavlov 3, Maksimović, Bajović, Trifunović, Uljarević 2, Milojević 5, Mišanović 1.

Trener: Zdravko Stevanović.

Isključenja: Izviđač CO 8 minuta, Sloga 2 minuta.

Sedmerci: Izviđač CO 2/2, Sloga 5/2.

Izvidjac.com