SKANDAL U MUP-u ŽZH: Pronađene veće količine izuzetih uzoraka krvi koja nije vještačena

LJUBUŠKI – Načelnik PU Ljubuški Ivica Čuljak je pod istragom Unutarnje kontrole MUP-a ZHŽ zbog pronađene veće količine izuzetih uzoraka krvi, koji su trebali biti poslani na vještačenje.

Iste su pronađene u hladnjaku Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški, a svime upravlja načelnik Odjela kriminalističke policije Miroslav Galić.

Zbog čega uzorci krvi nisu vještačeni pokazati će istraga Unutarnje kontrole MUP-a ZHŽ, koja do sada nije provodila istrage u mnogim slučajevima nezakonitih radnji, pa na rezultate svakako treba gledati sa skepsom, piše portal Ljubuski.net.

Doznaje se kako je na popisu uzoraka krvi koji nisu poslani na vještačenje je ime jednog policajca koji je završio Policijsku akademiju u Mostaru prije nekoliko mjeseci, a sin je predsjednika lokalnog odbora HDZ BiH. U policiji su svakako znali za njegov slučaj od 3.8.2014. godine i pored toga je primljen u službu, na inzistiranje Nevenka Barbarića i Zdravka Borasa.

Hoće li i po tome Unutarnja kontrola MUP-a ZHŽ pokrenuti istražni postupak ostaje vidjeti? Načelnik PU Ljubuški Ivica Čuljak, inače stručnjak iz sasvim druge oblasti, dao je, prije nekoliko dana, iskaz.

Ljubuski.net